8 august 2012

Viata cu sau fara sens

Viata se scurge..Timpul alearga..iar eu, jonglez de la o extrema la alta incercind sa dezleg `nodul` cu care este legat misterul zilei de IERI..!!Maine, va fi un Azi,i ar Azi va fi un Ieri pentru Mainele de Azi!
Nimeni din asta lume nu iti poate oferi siguranta zilei de maine, in schimb, calitatea zilei de ieri o poti cantari singur, dar numai daca te vei aseza pe partea cealalta a balantei...vei observa ce cantitate are calitatea zilei trecute!
Omul -singura vietate inzestrata cu Ratiune, Logica + Liberul Arbitru, ar trebui sa stie sa faca diferenta dintre emotie si instinct...dar, din pacate rolurile sau inversat, si uite asa, omul nostru evolueaza, si fara sa isi dea cu seama se intoarce in copac, pestera...chiar daca acesta isi serveste pranzul in restaurant de lux sau isi plimba fizicul intr-un Mercedes, Volvo sau mai stiu eu ce mijloc de transport sau presteaza o munca de birou...ori corecteaza vreo lucrare de bacalaureat!!
Animalele domestice traiesc in sclavie, dar fara griji...Animalele salbatice traiesc libere dar cu mult mai multe responsabilitati..Omul este sclavul neputintei sale, chiar daca este rege peste toate cele!
Boul isi cunoaste stapanul si magarul cunoaste ieslea stapinului ..numai omul nu vrea sa isi recunoasca stapanul...astfel si-a pierdut identitatea! Nu degeaba se zice:,,A disparut ca magarul in ceata``
Trecutul nu-l mai poti schimba, istoria asta spune...Dar felul tau de a te comporta in lume, il poti schimba, cind vrei tu! In opinia mea nu trebuie sa cautam sa aflam ce este dincolo de stele,ci sa cautam sa intelegem prezentul, deoarece, el povesteste despre noi! ,,Invatati-va sa faceti binele, cautati dreptatea, ocrotiti pe cel asuprit, faceti dreptate orfanului, aparati pe vaduva!``(Isaia 1;17)
Mai degraba gasesti acul in carul cu fin, decit sa gasesti un om care sa vrea sa discute realitatea inconjuratoare...ajunge pentru azi

Niciun comentariu: