8 ianuarie 2014

Dacia Logan Sport

Pentru pasionati domeniului auto, nu putini la noi in tara, vreau sa va anunt ca in viitorul apropiat este posibila productia unui model Logan coupe. Automobilul, avand doar doua portiere, in premiera pentru nou gama Dacia, va purta numele Dacia Logan Sport.
Construit pe aceeasi platforma cu noile generatii de Logan si Sandero, modelul Sport vine cu ceva nou pentru gama Logan, si anume scaune sport cu un suport lateral mai pronuntat, care vor oferi un nivel optim de sustinere in viraje. Volanul este acelasi ca si la Loganul standard, la fel si schimbatorul, ca si excelentul sistem Media Nav de provenienta LG, la un cost de doar 300 Euro.
Pentru a da o tusa sportive, pedalale ca vor fi din aluminiu, iar la exterior, modelul Sport va pastra elementele versiunii in 4 usi, insa clientii pot beneficia, optional, de un pachet aerodinamic sportiv, compus dintr-o prelungire a spoilerului frontal, o grila specifica cu sigla Sport, praguri laterale si un difuzor spate.
In plus, automobilele cu motorizarea turbo de varf vor avea si o evacuare dubla, cu ornamente finale cromate, iar optional masina va putea fi dotata cu jante de 17 inch, o premiera pentru producatorul din Mioveni.
Fata de sedanul in 4 portiere, modelul coupe vine dotat cu frane pe disc pe toate cele 4 roti, cu discuri ventilate pe puntea fata, o garda la sol mai coborata fata de versiunea sedan, suspensii noi ce vor oferi o tinuta de drum mai precisa si mai multa stabilitate in viraje, bare stabilizatoare intarite si bare anti-ruliu de diametru mai mare.
La capitolul motorizari, Dacia Logan Sport va avea pentru inceput 3 motorizari: un 1.5 dCi de 90 cp, un 1.2 TCe de 125 cp, motor pe benzina care este si in prezent disponibil pe fratii mai mari Lodgy si Duster, dar este posibil sa dispuna si de un motor turbo din gama Renault pe benzina, cu o capacitate de 1.6 litri care este posibil sa produca peste 180 cp (motorul noului Clio RS dispune de 205 cp la o cilindree de 1.6 litri), o premiera absoluta pentru marca Dacia.

Un comentariu:

Florin spunea...

Sa speram ca va aparea rapid. Din cate stiu, Dacia vrea sa aduca pe piata modele foarte frumoase si sport.