29 ianuarie 2014

In cautarea unui raspuns....

Din moment ce sunt un trecator prin asta lume; De ce as avea nevoie de o tara?! De ce as avea nevoie de-un pamant?! Toate razboaiele au avut un singur scop, insusirea mai multor teritorii, plus inrobirea acelora care locuiau pe acele teritorii.
-Care a fost adevaratul scop al cruciadelor??!! Cum crezi ca si-au raspindit crestinii ideologia??
Tot ceea ce se petrece azi, sa nu aiba oare legatura cu toata varsarea de sange pe care au facut-o stramosii tai..sau poate, chiar tu ai facut un astfel de lucru!!? Din moment ce accepti ideea reincarnarii, trebuie sa accepti ca ai mai trait cel putin inca odata in trecut, daca nu de doua ori...iar acest lucru iti poate da foarte usor de inteles, ca, poate si tu ai fost un astfel de cruciat, inchizitor, etc...iar acum ai fost reintors, deoarece ti-a fost acordata inca o sansa (poate, ultima) pentru a te schimba.Un suflet poate fi ''imbracat''de trei ori in trup de om, ceea ce inseamna ca i s-a acordat de trei ori sansa de a-si recunoaste, atat identitatea cat si menirea. Daca sufletul nu va intelege nici a-treia oara mesajul, va suporta consecintele faptelor lui, fara a mai avea dreptul la alegere. Fiecare individ in parte. Alege ceea ce vrea sa fie! Chiar si un analfabet stie ca nu este bine sa fure, sa insele, sa minta, sa ucida, sa nu isi asume un bun care nu este al lui( femeia altuia sau barbatul alteia, etc)

O perioada lunga de timp m-am tot intrebat; -De ce nu accepta crestinii ideea reincarnarii?! Hmmm...Pai daca ar accepta ideea reincarnarii, automat si un popa, episcop, calugar, calugarita, ar intelege ca au fost reintorsi pentru a-si redresa greselile dintr-o alta viata, si astfel nu ar mai avea cum sa se creada, ceea ce se cred! Mult mai profunda ideea reincarnarii, dar esenta este foarte usor de inteles! O_Minte_Deschisa spre adevar, poate intelege chiar si ceea ce pare de neinteles, deoarece, aceasta presupusa  Minte, este intr-o strinsa legatura cu Divinitatea!!
-Ce inseamna, a fi intr-o strinsa legatura cu Divinitatea??...La mintea cocosului...Sa respecti intru totul ceea ce iti cere UNICUL, binecuvintat fie Numele Lui atit sus in ceruri cit si jos pe pamint. Amin

Un comentariu:

Rudolph Aspirant spunea...

Daca ar fi posibil eu mi-as dori sa fi fost in trecut Ludovic al 15lea, dar din pacate am impresia ca e mai probabil sa fi fost un amarat oarecare al carui nume nu este retinut de istorie, sau poate si mai rau cineva despre care exista ceva documentare, insa nu neaparat cineva deosebit de competent, ca de ex dl Girolamo de Savonarola, (care a fost evaluat ca fiind fost incompetent si slab pregatit de insusi dl Niccolo Machiavelli). Nu m-am gandit si la posibilitatea de a nu fi om, insa nici in acest caz nu prea cred ca exista sanse deosebit de mari sa fi fost macar un lenes (animalul respectiv cu acest nume), ci probabil am fost un soarece oarecare, nici macar unul special de laborator, sau daca e sa fi fost din regnul vegetal, atunci zau daca nu oi fi fost un fir oarecare de iarba, sau cine stie, poate chiar o buruiana oarecare, ca trandafir nu prea cred ca am fost. Cel mai mult insa eu ma asemui cu un soi de bolovanas oarecare de la o margine de drum, care tot ce vrea e sa stea acolo si sa nu cumva sa il foloseasca altcineva in scopuri mai nerecomandabile, sau cu consecinte posibil detrimentale, de ex sa nu cumva sa ma arunce in mod vandalic de distrugere a ceva sau sa fac vreun cucui altui om, in rest e ok ori sa se joace cu mine, chiar si pe termen scurt sau dandu-mi cu piciorul, ori sa ma ignore. Dar nu stiu daca in teoriile reincarnarii exista posibilitatea a ne reincarna in regnul mineral.