20 ianuarie 2014

Nu ma Uita

Legenda florii" Nu ma Uita" 
Se zice ca, dupa ce au rasarit toate florile, Zana Florilor le puse fiecareia cate un nume, numai uneia nu-i pusese. Uitase de ea!
Fiindca, vazandu-se cu nume care mai de care se bucura mai tare, numai cea fara nume sta suparata si dusa pe ganduri, intr-o vale de langa un parau, si nu odata plangea curgandu-i lacrimile siroi .
Iesind la un timp oarecare dupa aceasta intamplare, Zana Florilor, la plimbare pe o campie inverzita si impanata cu fel de fel de flori si, vazand ca toate florile se bucura si se veselesc, se bucura si ea de bucuria lor. Mergand insa ceva mai departe si dand de cea de langa parau, care sta locului si plangea, o intreba plina de mirare:
- Da, tu de ce stai singura si plangi? De ce nu te veselesti si tu ca toate surorile tale?
- D-apoi cum n-oi plange si cum n-oi tangui, dupa ce le-ai dat tuturor florilor, pe cate le-ai vazut ca se veselesc, cate un nume, numai pe mine m-ai uita! -raspunse floare oftand.
Zana Florilor, auzind acest raspuns si fiind din firea ei miloasa, incepu a o mangaia si a-i zice cu blandete
- Inceteaza, draga mea, nu mai plange degeaba, ca in scurt timp vei capata si tu un nume!
Si cum rosti ea cuvintele acestea, se intoarse inapoi la palat , se sfatui apoi cu celelalte zane si, chemand la ea pe floricica plangatoare , ii zise:
- Nu m-ai uitat ca nu ti-am pus si tie un nume ca si celorlalte surori ale tale. De azi inainte te vei numi " NU MA UITA"!
Si, de atunci, Nu ma uita se numeste floricica aceasta in multe parti ale lumii...

Sursa:Legende populare romanesti

3 comentarii:

C.L.M. spunea...

ce draguuut:D flori de nu ma uita <3

Melly spunea...

Frumoasa poveste! Imi place mult aceasta floare!
Sa ai o seara placuta!

florentin spunea...

va multumesc frumos!