7 ianuarie 2014

O clipa


Daca fiecare clipa din cele 24 de ore care formeaza o zi, ar fi transormata in leu, la sfirsitul zilei ne-am alege cu o suma frumusica de bani, adica 86 400 de lei..dar, parerea mea este ca o clipa  valoreaza mult mai mult decit un leu..,sau poate nu valoreaza nici macar atit??! Hai sa vedem sau sa cantarim, valoarea sau cantitatea unei CLIPE.

Marea majoritate a oamenilor isi oranduiesc viata, dupa un program anume, cel putin in timpul programului de munca, in rest isi orinduieste viata dupa cei iese in (cale)..!Hai sa incercam sa face putina ordine in viata noastra si sa vedem cum ne traim clipa.
A) Odihna (somn) 8 ore, raportate la 72 de ani, asta inseamna ca 24 de ani din viata i-am dormit.
B) Minim 8 ore de munca.............................................- 24 de ani din viata, i-am muncit.
C) Sa zicem ca: 2 ore servim masa, 2 ore pregatirile de dimineata si de seara, 2 ore la cumparaturi, internet, tembelevizor, 2 ore alte indeletniciri;drumul dus-intors la munca, curatenie, mancare, etc..toate acestea intruchipeaza alte 8 ore, alti 24 de ani...

Asa ca, timp de 72 de ani, omul alearga ca un dement, iar la capatul acestui drum sau alergaturi, sa nu se aleaga cu nimic!! Mai sa fie...Oare asta este scopul omului pe pamint?! Doar un prost poate crede asta sau unul care a evoluat din maimuta sau din explozia unui graute de lumina!

Mai oameni buni, respectati paminteni, frati-surori, nici nu stiu cum sa va mai strig, luati o mica pauza, O singura clipa si ginditi logic si rational: ) In moment ce murim si nu mai stim nimic, ne(dizolvam) total, nu ne alegem nici macar cu o simpla amintire..Acest sfirsit ne demonstraza ca tot ceea ce facem sau au facut cei dinaintea noastra, este o mare amagire. Ma repet: Atit un rege, un bogat miliardar, un om de rind sau un sarac, cersetor sau handicapat, poet sau sluga, cu totii au acelas sfirsit:O groapa rece si intunecata, o cripta sau un cuptor de incinerare...si acu se naste o intrebare:
-Pentru asta ai primit minte, logica, inteligenta(controlata), sa alergi ca un nebun, apoi sa te transformi in.....NIMIC?!!!

Degeaba vei incerca sa-mi zici, ca alergi pentru copii sau pentru un nume scris apoi pe o tabla sau pe statuie pe care se pisa caini, cersetori, vagabonzi sau pe care isi lasa pasarile excrementele...sau ca vei ramane in istorie si vei fi pomenit peste sute de ani...Toate acestea tu nu le vei mai sti,nici nu le vei mai vedea,nici nu le vei mai auzi..Asa ca....Unde e logica?!..ca de rational nu mai vorbesc.

Frumusetea unei Clipe consta in valoarea acesteia, iar daca tu nu cunosti aceasta valoare,nici macar nu incerci sa o cintaresti,din start iti spun:Traiesti o viata oarecare,si nu te diferentiezi prea mult,de o planta sau de o piatra, aruncata-n drum sau una asfaltata!

O clipa.O singura clipa.poate valora mai mult decit cele 86 400x72=6 220 800x72=Rezultatulx72 si tot asa la nesfirsit..Asta ar fi valoarea unei clipe!

O fapta buna..O vorba buna..Un ajutor la timpul potrivit..Un zimbet,sau o vorba de alinare..toate acestea vor fi Clipe cu Valoare...
Un calendar propriu isi poate face fiecare,din Luni sa faci o zi de alinare,Marti o zi cu soare,Miercuri pace si cintare,Joi ajutor in public de la mic la mare,Vineri sa ajuti pe fiecare,Simbata in familie iar Duminica te odihnesti si pretuiesti,nevasta,barbatul..iar copiii isi pregatesc scoala,astfel fiecare clipa va avea valoare.

AcelasGind,aceasi alinare,as vrea sa raspindesc in lume,Numai si Numai CLIPE DE VALOARE!

Niciun comentariu: