10 martie 2016

Cum stam cu imobiliarele?

Cum stam cu imobiliarele ? Incerc in acest articol un raspuns! Pai, in opinia mea ce de om simplu care isi desfasoara activitate intr-un alt domeniu decat cel al imobiliarelor, chestia asta cu imobiliarele ar trebui s-o fi lasat pe mana unor specialisti si ii amintesc aici pe cei de la Titirez.ro.

Dar, orice am discuta noi, ca bloggeri, ca niste jurnalisti sau ce-o fi noi pana la urma, putem sa zicem ca e doar niste vorbe sau ne dam si noi cu parerea.
Acum discutand noi asa la modul general, as indrazni sa enumar niste pasi buni de urmat, pentru cei care aleg o agentie imobiliara. Nu sunt spusi de vreun specialist, dar ar fi bine sa se tina cont de ei, deoarece sunt simpli si sunt din propria experienta. Asa am reusit eu sa aleg o agentie imobiliara!


Primul lucru, e acela sa te intalneste cu una din persoanele agentiei pe care ai ales-o! Sfatul meu este acela de a nu da informatii prin e-mal sau telefon unor agentii imobiliate, pana nu aveti convingerea ca nu aveti de a face cu niste escroci. Numai asa va puteti proteja in fata retelelor de falsi agenti imobiliari. Asadar, mergeti la sediul agentiei, discutati fata in fata cu acestia. va puteti, interesa de asemenea, prin intermediul online-ului despre legalitatea agentiei respective! Cu siguranta daca cineva a fost tepuit, numele respectivei agentii va aparea in mediul online, pe un forum, pe un blog, etc...

Pasul numarul doi: incheiati cu respectiva agentie un contract de prestari dervici de intermediere imobiliara, ca sa fie totul legal si sa nu aveti neplaceri. Ma refer si la comisionul pe care il va percepe agentia respectiv. Asigurativa ca e trecut in respectivul contract.

Un alt detalui important din contractul respectiv este stipularea drepturilor si obligațiilor ce revin ambilor semnatari.

Odata ce se ajungeti la contract intre agentie imobiliară si, dumneavoastra in calitate de proprietar trebuie sa aveti totul clarificat! Cititi contractul, nu-l semnati asa ca primarul.
In cazul in care, nu intelegeti ceva nu semnati, intrebati, informati-va....Niciodata in asemenea cazuri nu trebuie sa decideti de unul singur. E parerea mea, aceea ca trebuie sa va sfatuiti cu familia, cu prieteni, amici, colegi...mai multa informatie nu strica, chiar va poate fi de un real folos!
Pasi acestia sunt foarte importanti, si trebuiesc respectati cu strictete. Nu trebuie sa va grabiti! Aveti timp pentru a vinde sau cumpara!

Daca nu v-a fost suficienta informatie in acest articol cititi si ce spun cei de la titirez.ro despre subiectul acesta.

Si, tot pentru a va informa, va recomand un site de stiri din zona aceasta a imobiliarelor, cel putin asa il consider eu, e vorba despre: money.ro ! Site-ul numarul unu in stirile imobiliare!

Din blogosfera romaneasca va doresc Tranzactii Placute si Profitabile! :)

PS. Titirez.ro este prima agentie care a dezvoltat o aplicatie in ascest domeniu, urmariti videoclipul atasat mai jos::

2 comentarii:

Unknown spunea...

stam bine, cred ca incet incet isi va reveni piata

anonimus spunea...

...parerea asta o am si eu, dar va mai dura doi poate chiar trei ani...