18 august 2014

Suferinta din dragoste

De multe ori suferinta "din dragoste" este o consecinta directa a diferentei dintre realitate si iluzie - autoamagire. Cu cat mai mare este distanta dintre cele doua, cu atat mai mare este suferinta.

Sunt atat de multe femei (insa si barbati deopotriva) care isi construiesc in mintea lor o imagine ideala despre cum ar trebui sa fie barbatul de langa ele si se lupta efectiv cu el - utilizand toate mijloacele: lacrimi, manipulare, santaj emotional, conditionari, sacrificii, compromisuri, s.a.m.d. - ca sa-l faca sa devina acea imagine (proiectie) si ignora realitatea. 

El este asa cum este, nu asa cum ti-ai dori tu sa fie. Nu are niciun sens sa te straduiesti sa-l schimbi pentru ca, chiar daca se va schimba pe moment, o va face impotriva vointei lui si mai devreme sau mai tarziu va reveni la forma lui initiala. Sau va acumula resentimente fata de tine si astfel relatia va deveni un camp de lupta, ori isi va gasi pe altcineva care sa-l accepte fara reprosuri si conditionari. 

Alege-ti un partener de viata de care iti place si pe care il accepti exact asa cum este si nu-ti mai fa rau singura: nu te mai autoamagi si nu te mai iluziona ca tu poti sa-l schimbi sau sa-l aduci "pe calea cea dreapta". Nu ai niciun drept si nici nu are niciun sens sa-ti investesti energia in a face pe cineva sa corespunda idealurilor tale. 

Nu trebuie sa suferi sau sa fii nefericita in relatia ta, ci sa cauti acea persoana care este potrivita pentru tine. Cu siguranta exista cineva acolo cu care esti compatibila si pe care poti sa-l iubesti, sa-l respecti si sa-l pretuiesti pentru ceea ce este si exact asa cum este.

Niciun comentariu: