24 martie 2015

Apa si pompa de apa murdara

Daca sunteti nascuti la tara sau daca locuiti intr-unul din satele romanesti, stiti cat de importanta este apa. Fie ca vorbim de o fantana sau in unele sate de apa care ajunge la robinet. In ultima situatie sunt putine sate romanesti care au un sistem centralizat de apa si de canalizare. In aceste conditi fantana este principala sursa de alimentare a unei gospodarii, din mediul rural, cu apa. Sunt si unele cazuri in care datorita conditiilor si ma refer la calitatea solului nu pot avea asa ceva.
Legat de fantani, imi amintesc ca in copilarie existau meseriasi, adica fantanari. Un om care iti sapa o fantana, iti aseza niste tuburi cu o roata si-o caldare. Ce mai mester mare era in acele vremuri. De pompe care sa-ti traga apa in gradina nici vorba. Era suficienta, la vremea respectiva o caldare.

Dar, vremurile sau schimbat. Au aparut firme care iti pot fora un put in cateva ore si astfel ai asigurat necesarul de apa intr-o gospodarie. De asemenea sunt firme care comercializeaza diferite pompe si hidrofoare. Spre exemplu shop-einstal.ro.
In urma cu ceva timp un coleg de serviciu cauta si pompe de apa murdara pentru gospodaria lui. La vremea aceea magazinele online nu erau atat de multe si a fost nevoit sa mearga la Bucuresti pentru a cauta si pompe de apa murdara . Abia a gasit.

Sa revin la apa din fantana. Parerile stiu ca sunt impartite. Unii considera apa din fantana ca fiind o binecuvantare, altii o folosesc doar ca sa ude gradina, considerand ca nu este buna de baut. Cei din prima categorie spun ca apa lor este gustoasa si nicio analiza nu ii va convinge de contrariu. Poate ca in privinta calitati apei din fantani, la noi, s-a cam exagerat un pic. Deh, trebuie si apa plata sa aiba o anumita clientela...

In opinia mea, apa de fantana nu poate fi comparata cu niciun fel de apa plata imbuteliata. Este o apa pura si buna. Iar daca locuieste intr-unul din satele romanesti, o fantana la care sa mai ai si-o pompa este o necesitate.

Nu inchei fara sa va invit sa aruncati un ochi pe site-ul celor de la shop-einstal.ro. Veti descoperi multe lucruri care va pot spori confortul chiar daca locuiti intr-un sat din Romania.

Din blogosfera romaneasca va doresc s-aveti parte de apa cea mai pura.

Niciun comentariu: