20 iulie 2015

Audit financiar


Traim intr-o societate care se afla intr-o continua dezvoltare si schimbare.  Ca atare, in aceste conditii, sa-ti gasesti un loc de munca, e o provocare datorita concurentei acerbe de pe piata muncii si a numarului mic de oferte.

Acum, nu stiu daca voi, cititorii mei, va aflati in cautarea unui loc de munca sau doriti sa il schimbati pe cel pe care il aveti. Ce stiu este ca niste cursuri de recalificare v-ar ajuta foarte mult. Din statisticile oficiale reiese ca rata de succes, a celor care au absolvit un curs de recalificare si se afla in cautarea unui loc de munca, este mai mare decat a contracandidatilor care nu vor sa-si imbunatateasca aptitudinile profesionale.Agentiile judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca ( parca asta-i denumirea oficiala) pot fi o solutie, dar sunt si alte institutii private care in ultimii ani au accesat fonduri europene si ofera cursuri gratuite, de calitate, pentru someri, pentru absolventi  care nu-si gasesc un loc de munca sau pentru cei care vor sa faca o schimbare, in plan profesional!

Eu, personal inclin spre institutiile private pentru ca imi par mie mai conectate la necesitatile actuale de pe piata muncii. Unde mai pui ca sunt firme din domeniul resurselor umane care ofera cursuri in online.

Din ce am mai citi eu prin presa din online, la mare cautare sunt cursurile de: contabilitate financiara,  audit financiar, operator PC, inspector resurse umane…Dar, eu unul as opta pentru un curs de calificare in meseria de auditor financiar.

De ceva vreme a aparut si in Romania meseria de auditor financiar…si este uan destul de banoasa. Sa stiti ca nu este o meserie usoara, dar daca va place o puteti imbratisa, si, fiind la inceput puteti accede mai usor…in opinia mea, in aceasta meserie frumoasa si banoasa.
Cred ca in acest domeniu trebuie sa stapaniti foarte bine legislatia in vigoare. E adevarat ca aceasta este intr-o continua schimbare, dar daca imbratisezi aceasta meserie, lucrurile acestea par mai usor de depasit.
Si, mai stiu un lucru: atunci cand economia este in crestere, numarul firmelor cres si este nevoie mai mult ca oricand de auditul unei firme. Deci, este o meserie cu o piata aflata in continua crestere.

Citeste mai multe despre audit financiar, pe site-ul rmaudit.ro

Din blogosfera romaneasca va doresc o toamna frumoasa si plina de activitate.

3 comentarii:

Anonim spunea...

pote fi intr-adevar banoasa, dar e grea...

Alina pink spunea...

Pare tare interesant, dar nu e pentru mine :).

Alina pink spunea...

Este cu adevarat o meserie interesanta, dar nu e pentru mine :)