13 decembrie 2015

Miscarea pentru sanatate

Unul din cele mai accesibile si frecventate sporturi este fittnesul. Fie ca vorbim de exercitii pentru mentinerea formei fizice sau ca exercitiu pentru slabire. Tot ceea ce necesita practicarea acestui sport este un spatiu ( o sala) potrivita si dotata cu aparate fitness.

De foarte multe ori, ceea ce ne impiedica sa facem sport este lipsa echipamentului sau a aparatelor necesare. Nu toti avem acasa benzi de alergat pentru activitatea sportiva. Stiu ca ar fi ideal pentru activitatea sportiva a fiecaruia dupa timpul disponibil - seara, dimineata, inainte de serviciu sau chiar in weekend.
Si, totusi, cum ar fi daca am integra sportul in viata noastra de zi cu zi.

Daca e sa luam lucrurile asa, ca la carte sau cum medicii ne recomanda sa facem cel putin 30 de minute de activitate zilnica-sportiva, alaturi de sfaturi precum – minimizarea consumului de sare, zahar, grasimi, alcool? 

Asadar, ce ne impiedica sa facem putina miscare? Afara, tot mai multa lume incepe sa realizeze aceasta necesitate si imbina utilul cu placutul – zilnic,  folosesc bicicleta pentru a ajunge la locul de munca, pentru a merge la cumparaturi, la terase si asa mai departe.

Bun, o sa ziceti ca acolo autoritatile isi respecta cetateni si au construit cu bani putini mai multe piste de biciclete decat autostrazi si drumuri la noi. Si, asta-i adevarat, n-am sa va contrazic. 
Dar, atunci cand te gandesti la avantajele unui astfel de stil de viata, cauti solutii. Si, practicarea fitness-uli, este una care din pacate a ramas necunoscut pentru foarte multi romani. Nu e de vina doar lipsa educatiei in acest domeniu, ci si cultura in care traim care afirma ca nu se poate, sa nu mergi cu masina la serviciu, chiar daca e un drum scurt sau dimpotriva extrem de aglomerat, chiar daca vremea e incredibil de frumoasa – bineinteles, ar putea fi gasite zeci de motive pentru a evita miscarea.
Pe langa toate aspectele practice nu trebuie sa uitam nivelul de adrenalina, de socializare, de relaxare de care putem avea parte. Si fiind vorba de socializare va invit pe pagina aceasta de facebook, ca sa vedeti ca atunci cand vrei, poti! Puteti, cu un simplu like dat pagini, sa va faceti prieteni noi, cu care sa faceti mai apoi miscare!

Din blogosfera romaneasca va doresc o iarna plina de miscare!


Niciun comentariu: