14 aprilie 2016

butoiul cu pulbere al scolii romanesti.

In mandatul acesta, misiunea liderului educatiei este de a mentine linistea si pacea in butoiul cu pulbere al scolii romanesti. Macar pana cand se hotaraste Iohannis sa starneasca marele curent al reformarii.
Nici de la Presedinte vantul n-a batut deloc mai tare. Si-a lansat dezbaterea, cu un speech lemnos si sacadat si, de-atunci, s-a facut si mai liniste.
Curaj si-a facut datoria ca un bun si disciplinat functionar: a revizuit pe ici, pe colo, dar n-a schimbat nimic.

Cu grupul nostru a reusit sa starneasca o aparenta dezbatere, care a dat tocmai bine. A parut ca se afla in treaba, ca parcurge un proces democratic, cand, de fapt, stim cu totii, ca libertatea e periculoasa in Romania.
Adica nu sunt inca pregatiti - astia care iau decizii - sa descentralizeze curriculumul, sa dea scolilor increderea propriilor decizii.
In spatiul informal al grupurilor de decizie (noi nu am fost niciodata unul - doar o buna adunare consultativa, numai buna de acoperit o decizie deja luata), despre romani, e clar, se crede ca nu sunt pregatiti pentru libertate si responsabilitati. Noul plan-cadru dovedeste acest lucru.

sursa: Oana Moraru- Scoala Helikon, Calarasi

Un comentariu:

e-provincia spunea...

Oricum, dezbaterea a lărgit şi luminat publicul, încurajându-l să-şi folosească propriul cap şi bunul simţ. De asemenea, cred că a multiplicat numărul celor pregătiţi să-şi asume şi să practice libertate. Simplitatea discursului şi logica de bun simţ a Oanei Moraru a făcut să crească încrederea multor oameni implicaţi. Mulţumim!