18 martie 2014

Elicopterul Realitatea TV, scos la vânzare.

Elicopterul de la Realitatea TV, televiziune aflată în insolvență din anul 2011 ,este scos, din nou, la vânzare de administratorul judiciar, prețul cerut fiind de 2,07 milioane de euro, fără TVA.

Elicopterul, model Eurocopter EC 135 P2, a fost fabricat în 2006 și este dotat cu echipament video. Potrivit anunțului de vânzare, publicat de Casa de Insolvență Transilvania, elicopterul are un număr de 720 de ore de zbor și 650 de decolări.
Aeronava construită de Eurocopter Deutschland a fost realizată înițial pentru transportul de pasageri, având un număr de 6+1 locuri.
Ulterior, elicopterul Realitatea TV a fost amenajat și dotat cu echipament video pentru transmiterea de imagini, în acest scop fiind înlocuite trei dintre scaune cu echipamente video.
Elicopterul poate zbura la o altitudine de maximum 6.000 de metri și are o autonomie de aproximativ 20 de ore.

Un elicopter cu probleme


Pe de altă parte, jurnaliștii de la economica.net scriu că în 2012, elicopterul a fost adjudecat de firma Aerotaxi, iar contractul a fost încheiat pe 8 august.

La începutul lui 2013, cele două societăţi au încheiat însă un acord pentru încetarea contractului de vânzare-cumpărare. Și asta pentru că în urma unei inspecții tehnice făcute de Aerotaxi, s-a constatat că aparatul nu se află în stare de navigabilitate şi că era nevoie de o inspectiv suplimentară, care costa 70.000 de euro.

Casa de Insolvență Transilvania a cerut atunci a cerut unei firme specializate să efectueze lucrări de service la acest elicopter şi să elibereze certificatul de navigabiliate.

Acum, elicopterul Realitatea TV este scos din nou la vânzare. Prima dată, elicopterul destinat filmărilor a ajuns la vânzare după ce în septembrie 2011, Realitatea Media și-a cerut insolvența.

Procesul a fost demarat după ce compania a înregistrat pierderi ani la rând. De exemplu, în 2010 a înregistrat o pierdere de peste 86,2 milioane de lei, în scădere cu aproape 48% față de 2009.

Tot în 2010, cifra de afaceri a companiei scăzse de la peste 127 de milioane de lei, cât înregistra in 2009, la peste 97,4 milioane de lei.

Declararea insolvenței a venit la câteva luni omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu i-a vândut 92% din acțiunile Realitatea Media, lui Elan Schwartzenberg.

Sursa: YahooNews

Niciun comentariu: