23 martie 2014

Piata muncii a scazut constant

Dragii mei cititori , azi vreau sa va pun o intrebare ! Voi credeti ca se termina criza asta in 2014? :) Ma refer la intreagul continent, nu numai la noi1

In opinia mea probabil, ca va mai trece vreo 2-3 ani, nu? Dar, avem voie sa speram, desigur – sunt sigur ca asa imi veti raspunde multi dintre voi. Altii, mai putini ce-i drept, vor spune, la fel de inteligent ca si primi: “Cu ii pasa?” Pentru ca exista o categorie, nu pre mare, de profesionisti pe care criza nu ea afectat niciodata sau ia afectat foarte putin si e bine Dar, nu desprei ei este vorba, despre freelanceri, desi ar fi un subiect interesant si ar fi multe de spus:)
Eu vreau sa vorbesc, sa vorbim de fapt, despre acei oameni multi, apti de munca care aleg calea somajului. De voie, de nevoie! Unii nu vor sa accepte alte posturi mai prost platite decat cel avut inainte sau exista o categorie care nu sunt acceptati de companiile la care si-au trimis cv-urile. Si, este reala aceasta situatie!
Piata muncii a inregistrat, de la declanasarea crizei financiar-economice, scaderi constante, in ceea ce priveste numarul noilor angajari.

Ei, si acum vine parte cea buna! Nu nu va voi da detalii despre modalitatile prin care puteti deveni freelenceri de succes, chiar daca la inceputul articolului i-am amintit pe ei. Nu, din fericire, pentru cei care cauta o solutie rapida pentru a si gasi un job, dar si pentru companiile care isi doresc angajati buni intr-un timp scurt, exista o alternativa noua. Si, anume munca temporara. Nu stiu daca ati auzit de asa ceva! Contracul pe care il vei avea e unul pe perioada determinata, dar este o metoda de a gasi un post vacant! Pe perioada desfasurari contractului poti acumula experienta necesara, poti iesi din impasul financiar si iti vei gasi un job mai bine platit datorita experientei cumulate. Exact asta cer multe companii candidatilor!

Acum, daca as fi in situatia cautari unui job eu as accepta, si v-as recomanda sa aveti incredere in aceasta agentie plasare forta de munca.
Un amic de al meu imi spunea candva: "Totul este sa vrei si mai ales sa stii ceea ce vrei, pentru ca, in plina criza, poti face multi bani decat in perioadele de crestere economica, daca esti activ si accepti o oferta care l-a inceput poate parea in dezavantajul tau"
Deoarece v-am recomandat o firma serioasa si competitiva, inchei cu speranta ca cei care vor reusi, sa-si gaseasca un job, imi vor multumi intr-o zi:)


5 comentarii:

Puiu Viorel spunea...

In ziua de azi cred ca orice post de munca este important, fiecare banut conteaza si ca ar trebui sa acceptam orice job ne iese in cale fie ca ne place sau nu. Legat de CRIZA sunt de parere ca vor mai trece ceva ani pana cand se va duce asa numita criza, si culmea numai la oameni de rand este criza, nu pot spune acelasi lucru de politicieni, setantori si asa mai departe

aXasport spunea...

Eu cred ca in continuare va fi greu sa isi gaseasca un job tineri

e-provincia spunea...

dificil in Romania!!!

all.florentin spunea...

La vremea aceea nu știam nimic despre agentiile de plasare, nici acum nu pot să spun că știu prea multe. Dar când vad incerc, pai nu?!

florentin spunea...

@Puiu Viorel: asta cam asa e , oamenii de rand au avut si au probleme!