25 martie 2014

Vile construite pe pârtia de schi

În stațiunea Moneasa, din județul Arad, se va construi o nouă pârtie de schi, după ce pe cea veche au fost ridicate vile, situaţie care a afectat turismul. În lipsa unei pârtii practicabile, numărul turiștilor scade anual cu 10.000 de persoane.
Pentru a construi nouă pârtie, Primăria Moneasa a depus la Ministerul Turismului un proiect în valoare de 1,3 milioane de euro.

Primarul comunei arădene Moneasa, Ioan Herbei, a declarat că terenul pe care se afla vechea pârtie, clasat ca intravilan, a fost revendicat şi câştigat în instanţă, iar noii proprietari au ridicat construcţii, respectiv vile şi o pensiune.

"În aceste condiţii, fără nicio pârtie, am pierdut cel puţin 10.000 de turişti pe an, iar tinerii care aleg staţiunea noastră sunt tot mai puţini. Supravieţuim cu ajutorul programelor guvernamentale care ne trimit muncitori şi pensionari la tratamente", a spus primarul, citat de mediafax.ro.

Potrivit lui Herbei, vechea pârtie a fost amenajată în anii ‘70 şi avea o lungime de 250 de metri, fiind "mereu plină de turişti".

Sursa: YahooNews

2 comentarii:

Razvan spunea...

e trist totusi ca tara noastra are un imens potential turistic, insa nu este exploatat corespunzator

borceablog spunea...

asa ceva!!! alti bani cheltuiti!