2 aprilie 2014

Azi, sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Echipa engleză patronată de miliardarul rus Roman Abramovici se luptă în Franța cu o gruparea deținută de mai mulți miliardari din Qatar pentru un loc în semifinalele Ligii Campionilor, cea mai bogată competiție a fotbalului de club.

PSG - Chelsea, contând pentru prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor (ora 21.45, pe stadionul Parc des Princes), este un adevărat duel financiar. Cele două echipe au investit enorm în jucători în ultimii ani, Abramovic începând în urmă cu mai mult de un deceniu.

PSG s-a întârit enorm în ultimii ani, transformându-se dintr-o echipă care se zbătea în mediocritate în Ligue 1, într-o forță a fotbalului continental, totul datorită banilor veniți din Qatar.

Cu problema titlului național ca și rezolvată, oamenii lui Laurent Blanc țintesc un succes la scară mai mare. Anul trecut, tot în ”sferturi”, parizienii au fost opriți din drumul lor spre glorie de către FC Barcelona, după două remize foarte spectaculoase.

De cealaltă parte, Chelsea - cu Jose Mourinho revenit pe banca tehnică cu obiectivul clar de a cuceri Liga Campionilor - nu este în mare formă, pierzând trei puncte mari în cursa pentru titlu în Anglia pe terenul modestei Crystal Palace.

Sub privirile miliardarilor care patronează cele două echipe, lupta din teren se va da între organizarea superioară a jocului londonezilor și creativitatea gazdelor, compusă din sudamericanii Cavani, Lavezzi, Pastore și Lucas, plus magicianul suedez Zlatan Ibrahimovic.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată în Liga Campionilor, în urmă cu zece ani, când Chelsea a adunat patru puncte (3-0 la Paris și 0-0 la Londra) în duelul cu francezii, care au părăsit repede competiția. Atunci, ”The Blues” au câștigat grupa și s-au oprit abia în semifinale, tot cu Jose Mourinho pe bancă.

”La Paris se simte pasiunea pentru fotbal, iar Parc des Princes este un stadion care are parte de fotbal foarte bun. PSG dezvoltă un proiect similar celui de la Chelsea. Laurent Blanc are o abordare a jocului foarte clară, la fel și noi. Nu contează cine intră în teren. Cred că PSG nu are experiența noastră în Europa, dar duelul va fi unul foarte echilibrat”, a spus tehnicianul portughez la conferința de presă de ieri.

”Chelsea și Parisul au două stiluri foarte diferite de joc, lor le place contraatacul, iar nouă posesia. Care este mai eficient? Vom vedea după cele două meciuri, dar noi suntem încrezători în tactica noastră”, a replicat Laurent Blanc, fostul campion mondial și european cu naționala Franței.

În celălalt meci al serii, de la aceeași oră, pe stadionul ”Santiago Bernabeu”, Real Madrid o întâlnește pe Borussia Dortmund. Duelul este condimentat de dorința de revanșă a spaniolilor, care au fost eliminați anul trecut de gașca nebună a Germaniei, în semifinale.

”Galacticii” au la cârmă un antrenor extrem de capabil și experimentat - Carlo Ancelotti - și în ofensivă sunt cei mai scumpi atacanți ai lumii: Cristiano Ronaldo și Gareth Bale. Obiectivul madrilenilor: să devină prima echipă care câștigă de zece ori titlul continental.

Borussia, cu același extraordinar Jurgen Klopp la comandă, dar cu nenumărate absențe în defensivă, speră la o nouă surpriză. Robert Lewandowski este un mare pericol, polonezul fiind unul dintre cei mai eficienți atacanți din Europa, iar Marco Reus și Ilkay Gundogan sunt excelenți la mijloc.

Partidele retur vor avea loc săptămâna viitoare!

Un comentariu:

lichiresti spunea...

super meciuri!
O seara magnifica pentru iubitori sportului!