3 aprilie 2014

Planul de afaceri

Cand iti pui in cap sa incepi propria ta afacere trebuie sa fi constient ca va urma o perioada in care vei munci mult, foarte mult. La inceput cand ai ideea totul se poate sa iti para usor, dar sa ai propriul tau business, este foarte greu. In primul rand ar trebui sa iti faci un plan de afaceri. Daca ai cunostinte care au reusit in afaceri, parerea mea e ca ar trebui sa stai de vorba cu ei. Au experienta si iti poate fi de mare ajutor!  Sunt multe lucruri pe care nu le stii, cu siguranta nimeni nu ti le va spune, de aceea trebuie sa fi atent la pasi pe care i-au facut altii! In al doilea rand ai nevoie si de sfaturile unor profesionisti. De aceea a apela la firme specializate nu-i deloc o rusine, e vorba de succesul afaceri pe care vrei sa o pui pe picioare. Degeaba ai o idee buna si cativa bani pe care esti dispus de investesti, daca nu ai un plan de afaceri bun va  trebuie sa muncesti mult ( si cu riscuri mult mai mari) , pana sa ajungi la rezultatul mult dorit.

De ce este atat de important un plan de afaceri? Pentru ca trebuie sa stii exact ce este de facut in domeniul in care investesti. Chiar daca suna frumos, va spun ca este destul de greu, atunci cand esti la inceput de drum, sa faci un plan de afaceri bun!

Sunt multi care au idei si le trec pe toate pe o hartie, dar e greu sa se hotarasca pe care o va pune in practica. Deoarece e nevoie de multa munca, de studiu, de informatie proaspata, chiar si pentru un plan. Trebuie sa stabilesti prioritatile ca sa nu te lovesti de probleme pe parcurs. .

Daca esti in situatia de a realiza ca nu poti face un bun plan de afaceri, nu ar trebui sa renunti, este bine sa apelezi la o firma de specialitate care se ocupa cu asta! Sunt firme care fac lucrul asta de ceva ani, au experienta si stiu exact ce trebuie sa faca pentru reusita unei afaceri.
In incheiere va dau un sfat util! Ai nevoie ca afacerea ta sa fie vizibila si in online! De ce? Pentru ca eu consider prezenta in online, a unei firme, indiferent de dimensiunile ei, de ani de activitate, ca fiind obligatorie in zilele noastre! Pe langa faptul ca un site iti poate promova produsul/produsele, iti poate aduce si noi clienti!
Si, daca tot v-am spus de site, un plan de afaceri bun trebuie sa aiba asa ceva si il puteti face colaborand cu cei de la: cilv.ro, pentru realizarea site-ului de prezentare al firmei voastre, in online!

4 comentarii:

bazarul lui albert spunea...

In ziua de azi lumea nu prea ofera sfaturi! De aceea zic ca-s utile aceste sfaturi...ms!

Razvan spunea...

Totul este sa fii motivat, pentru ca daca ai un scop anume in viata trebuie sa il urmaresti cu orice pret, nimic nu trebuie sa te impiedice sa iti realizezi ceea ce iti popui

florentin spunea...

@ albert: cam asa!!:)

florentin spunea...

@ Razvan: si sa te multumesti cu un profit mai mic si daca se poate sa-l si reinvestesti ar fi OK!