9 mai 2014

Recomandarile mele...

In cautarile mele pe internet, am gasit site-ul unui: fotograf Bucuresti, si impresia placuta pe care mi-a lasat-o m-a determinat sa scriu aceste randuri.

De foarte multe ori fotograful pentru o nunta sau pentru diferitele evenimente, este ales la recomandarea unor prieteni, colegi sau rude. Metoda aceasta este cel mai des raspandita.Din punctul meu de vedere un fotograf trebuie ales altfel. Bun, acum trebuie sa si motivez cu argumente, de ce cred eu, acest lucru:

Recomand:

1.  O intalnire fata in fata cu posibilul fotograf, pe care vrei sa-l ai la evenimentul respectiv, este mai mult decat, indicata. O convorbire telefonica nu iti va da posibilitatea de a vedea modul cum gandeste, nu ai posibilitatea de a vedea portofoliul pe care acesta l-a realizat.

2. Vizualizati portofoliul pe care acesta l-a avut, daca are albume analizati-le in limita timpului disonibil. Multi au pagini personale si puteti accesa cu usurinta albumele lor. Chiar daca acest lucru va ia ceva timp, in final sunt banii vostri si trebuie sa vedeti pe cei ii dati!

3. Fotograful pe care il veti alege, trebuie sa fie placut, deoarece el o sa va insoteasca pe toata perioada desfasurari evenimentului. Si, n-ai vrea sa se intample ceva neplacut, din cauza fotografului.

4. Cand alegeti un fotograf cu experienta, acesta trbuie sa fie capabil sa prevada momentele importante si interesante din timpul evenimentului.

5. Un fotograf bun are un set de aparate pentru situatii neprevazute. Deci, fotograful ar trebui sa aiba un set de echipamente foto…Daca-i profesionist!!

Ce ar mai trebui sa faceti cand doriti sa alegeti un fotograf:  in opinia mea, ar trebui sa solicitati din timp informatii despre costul serviciului pe care urmeaza sa vi-l faca. De multe ori unii dintre fotografi isi atrag clienti cu un pret scazut  al serviciului pe care urmeaza sa vi-l efectueze, dar dupa aceea aflati o multime de cheltuieli suplimentare cum ar fi prelucrarea si imprimarea pozelor, inscriere pe disc.

Asadar, profitabil ar fi sa alegeti fotograful al carui cost include deja tot ceea ce voi aveti nevoie…asta ca sa nu aveti surprize la finalul evenimentului si sa va strice practic frumusetea si placerea acelor clipe de dupa…eveniment si ma refer in mod special la nunta:)

Acum revenind la site-ul fotografului pe care vi l-am dat la inceputului acestui articol si de la care a inceput scrierea acestui articol, pot spune ca se incadreaza in ceea ce recomandam eu.  Zic asta in urma rasfoiri paginilor din site, recunosc nu am avut o discutie cu el, fotograful. Asta puteti voi s-a faceti daca il alegeti pentru a imortaliza vreun eveniment important din viata voastra.

Este foarte important sa rasfoiti albumul clasic cu amintiri, cu drag. Amintirile raman in acel album.

Din blogosfera romaneaca va doresc sa veti o saptamana frumoasa si sa va alegeti cel mai bun fotograf pentru a imortaliza evenimentele importante din viata voastra!

PS. Atentie la acei asa-zisi “oameni priceputi la toate “m, care fac de toate.  Sunt si in aceasta bresla multi amatori care va pot fi recomandati de prieteni, rude, colegi!


3 comentarii:

Anonim spunea...

Nu mai avem posibilitatile ce le aveam pe vremea lui nea Nicu Acum traim in sclavagism si ducem dor de comunism

axxapro spunea...

O sa tinem cont de aceste recomandari, noi avem nunta undeva la sfarsituul lunii septembrie...asa ca avem timp sa ne informam...
Wekeend placut, sa ai...

florentin spunea...

weekwnd placut si voua:)