24 octombrie 2014

Gest superb al unor copii

Aproximativ 150 de liceeni din localitatea Negrești, judetul Vaslui s-au mobilizat pentru a ajuta trei copii si o, mama care locuiesc in acest moment intr-o garnizoana militara dezafectata.

Actuala locuinta improvizata in care stau Laura Iordache si cei trei copii cu varste de:  5, 12 și 13 ani nu are curent electric, iar utilitatile necesare(apa si curent electric sunt asigurate prin bunavointa vecinilor.

Adolescentii din Negresti, s-au gândit la o metoda inedita de a strânge bani pentru a-i ajuta sa-si construiasca o casa. Cu ajutorul World Vision România, dar si a „Centrului de Tineret Negresti", au demarat un proiect prin care confectioneaza posete handmade, apoi le vând si astfel spera sa adune banii necesari pentru constructia unei case.

„Tineri în Negreşti este o reţea care a luat fiinţă cu sprijinul Fundaţiei World Vision România. Sunt 150 de tineri care lucrează pentru a apăra drepturile copiilor şi care desfăşoară periodic diverse campanii pentru a atrage un semnal de alarmă asupra problemelor din oraş sau asupra copiilor aflaţi în dificultate.

Campania pursechallange a fost posibilă cu sprijinul Centrului de Tineret din Negreşti dar şi a autorităţilor publice şi locale din oraşul Negreşti”
, a declarat pentru YahooNews, Gabriela Grama, specialist in Relatii Publice de la World Vision România.

In mod normal, intr-o tara normala si memra a Uniunii Europene, autoritatile locale ar fi trebuit sa se ocupe de asta. Dar, dupa cum se vede, politicienii-primari, nu au altceva de facut, decat sa fure... sa fure la greu!

4 comentarii:

lichiresti spunea...

Autoritatile, de acolo au doar rol decorativ si bani au numai pentru nu stiu ce festivaluri, canapele, parcuri in camp, etc... !! Si salariile ,bine-nteles !!

borceablog spunea...

un exemplu clar de harnicie, deci se poate, din acest motiv varsta obligatorie de intrare in campul munci va fi 10 ani, dar ceva nu este in regula au platit cumva tva-ul sau alte taxe si impozite???

Anonim spunea...

măcar fac ceva pentru semenii lor. nu e bine nici aşa? şi săracii şi bogaţii au dreptul la viaţă. nu te angajează cu 2 facultăţi, şi să te angajeze când eşti nenocit, pe stradă? toti avem suflet. nu mai conteaza??? asa ar trebui, sa ne ajutam intre noi, ca pe seama astora suntem ca si morti... ne pasa de maidanezi, dar de niste copii si o femeie, nu. ce fel de crestini pretinsi suntem? nu-mi raspundeti, e totul retoric. felicitari copiilor pentru initiativa...

albertflorentin spunea...

Laudabil gestul! Felicitari! Poate va ajunge vestea si pe la urechile celor care trebuie sa auda! Intre timp, un sponsor... si uite cum se mai intampla si minuni!
M-am saturat sa aud ca la noi in tara se tot fura si iar se fura... :) Voi nu?