30 noiembrie 2014

Programului Operational pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Comisia Europeana a aprobat, pe 28 noiembrie 2014, Romaniei primul program operational pentru fondurile europene din perioada de programare 2014-2020:
Programul Operational pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, prin care statul roman imparte romanilor defavorizati ajutoare, in principal alimente, din bani de la Bruxelles este operabil. Anuntul a fost facut de Ministerul Fondurilor Europene, printr-un comunicat remis HotNews.ro .

Pentru acest program, Romania dispune de fonduri europene in valoare de 441 milioane de euro (suma exprimata in preturi curente), la care se adauga cofinantarea de 15% din bugetul national, pentru intreaga perioada 2014-2020.

Banii europeni, care provin din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD), trebuie cheltuiti de Guvern "in scopul oferirii de produse alimentare persoanelor care au cea mai mare nevoie de acestea, precum si  rechizite pentru copiii aflati in dificultate", a mentionat Ministrul Fondurilor Europene.

Romanii defavorizati vor incepe sa primeasca pachete cu alimente din luna decembrie 2014. 

Categoriile de persoane indreptatite sa primeasca acest ajutor sunt stabilite prin HG 799/2014 privind implementarea Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. 


Sursa: MFE

2 comentarii:

ellafairytale spunea...

Sa vezi ce inghesuiala o sa fie, mai ales din partea persoanelor care nu au vreo problema, si figureaza asa pe hartie cu cine stie ce afectiune inchipuita!

alexasport spunea...

fondurile europene sunt sansa Romaniei de dezvoltare si care indirect duce la o crestere a nivelului de trai...