10 decembrie 2014

O faptă bună de Crăciun

Înainte de aceste Sărbători,trebuie să ajutăm câţiva copii aflaţi într-o situaţie dificilă prin cumpărarea unei frumoase cărţi de poveşti. Astfel, atât copiii noştri, cât şi cei din acest articol vor avea parte de un cadou.

Einstein a crezut mereu în educarea prin stimularea imaginaţiei şi recomanda părinţiilor să le citească copiilor cât mai multe poveşti. El spunea că imaginaţia este mai puternică decât ştiinţa, iar poveştile au acest har de a-ţi pune imaginaţia la contribuţie.

"Aventurile prichindelului Laslo" este o carte care, în cele 60 de pagini ale sale, spune povestea unui prichindel extrem de curajos, care luptă pentru visul de a avea o familie. Însoţit de doi amuzanţi companioni, Laslo este nevoit să treacă prin tot felul de probe şi aventuri pentru a ajunge la inima unei prinţese, dar şi pentru a înlătura un blestem.

Povestea, scrisă de Mari Arsenie şi ilustrată de Alex Bucur, a fost publicată în acest an de Editura ATU.

Povestea asociaţiei "Ana şi copiii"  începe în 2006. În acel an, un centru de plasament s-a desfiinţat, iar o fetiţă pe nume Ana şi colegii săi au avut parte de o reintegrare bruscă în familii. Cum au ajuns lângă nişte părinţi care nu îi doreau (fie din cauza sărăciei, fie din alte cauze), copiilor nu le-a fost deloc uşor.

Cunoscând drama acestor copii, câţiva oameni cu inimă mare au fondat o organizaţie, cu scopul de a preveni abandonul familial şi şcolar. La organizaţie, copiii îşi fac prieteni, capătă curaj şi speră împreună la o viaţă mai bună.

Ei merg împreună în tabere, în excursii, la muzeu, la teatru. Li se cumpără rechizite, hăinuţe şi încălţări, sunt consiliaţi psihologic şi, nu în ultimul rând, primesc două mese pe zi, pentru a creşte mari. Copiii mai mari le poartă de grijă celor mai mici. Îşi sărbătoresc împreună notele bune, mai puţin bune, ziua de naştere şi reuşitele la olimpiade.

Organizaţia se ocupă şi de părinţi, oferindu-le sprijin material, medical şi juridic. Şi, poate cel mai important, asistenţă pentru găsirea unui loc de muncă.

În prezent, organizaţia se ocupă de 250 de copii din 100 de familii defavorizate. Însă, organizaţiei nu îi este deloc uşor, aşa că orice donaţie este binevenită.

Ne-am gândit ca, alături de voi, să le venim şi noi în ajutor. 25% din suma strânsă din vânzarea cărţii "Aventurile prichindelului Laslo" va fi donată organizaţiei "Ana şi copiii". Cartea costă 22 de lei, transportul este gratuit oriunde în ţară. Pentru a comanda cartea, trimiteţi datele voastre (nume complet, adresă şi număr de telefon) la adresa de email lasloprichindelul@yahoo.com.

Niciun comentariu: