23 ianuarie 2015

De la altii: Atunci cand se construieste pe o minciuna

Atunci cand relatiile sau alte lucruri din viata noastra sunt construite pe minciuni se pot darama foarte usor.
O relatie in care fiecare are realitatea lui proprie, insa joaca un roluri unul cu celalalt, poate fi distrusa de orice pala de vant mai puternica.
Atunci cand purtam masti sau suntem inautentici cu ceilalti, cand pozam in ceva dar de fapt suntem altfel, mai devreme sau mai tarziu vom fi demascati.
Minciuna are "picioare scurte" si este doar o chestiune de timp pana cand adevarul va iesi la iveala. Adevarul si sinele autentic isi doresc intotdeauna sa iasa la lumina, iar cand terenul este propice asa se va si intampla.
Orice om care minte sau care joaca teatru dintr-un motiv sau altul, traieste intr-un conflict interior permanent care ii afecteaza linistea interioara, echilibrul psihic si calitatea vietii. Este mai tot timpul incordat deoarece ii este teama ca va fi descoperit, insa intr-un fel isi doreste asta ca sa se elibereze de povara, iar cand este demascat pe langa panica simte si un fel de usurare.
Minciuna este un compromis major pe care il faci cu tine insuti si cu viata ta. Da-ti voie sa traiesti in adevar, sa fii autentic si sa-ti construiesti existenta pe premise curate si luminoase.
Meriti sa traiesti frumos si sa te bucuri de viata, in fiecare clipa!

sursa: Ursula Yvonne Sandner

Un comentariu:

lichiresti spunea...

Adevarat spunea doamna sau domnisora!

Un compromis duce la alt compromis... si uneorie e destul de tarziu, daca te trezesti.