11 ianuarie 2015

De la altii: Pe calea noastra in viata

Atunci cand suntem pe calea noastra in viata, pe cea cu care rezoneaza sufletul nostru, simtim liniste interioara si bucurie de a trai indiferent prin cate incercari trecem.
Insa multi oameni se indeparteaza atat de mult de propria lor cale si ratacesc prin viata purtati de evenimente si de diferitele influente ale celor din jur, incat se pierd pe ei insisi si nici nu mai stiu cum sunt ei de fapt si cum si-ar dori sa arate existenta lor.
Si este foarte usor sa te abati de la calea ta deoarece esti bombardat inca de mic cu tot felul de mesaje despre cum ar trebui sa-ti traiesti viata, apoi ajungi adult insa nu esti lasat sa devii o persoana independenta ci esti incurajat sa faci ceea ce se asteapta ceilalti de la tine, faci compromis dupa compromis si apoi alte compromisuri ca sa gestionezi compromisurile anterioare si continui tot asa pana nu mai poti si te prabusesti fizic sau psihic.
Ca sa poti sa (te) gasesti este necesar sa constientizezi mai intai ca te-ai ratacit.
Nici nu mai conteaza cand si unde, important este sa te opresti acum si sa incepi sa privesti in jurul tau si in interiorul tau: iti place cum arata viata ta?... iti place de tine?...
Opreste-te pentru o clipa din goana aceasta nebuna dupa tot felul de lucruri care nu-ti folosesc si cu care nu rezonezi de fapt.
Ce faci cu viata ta? Ce faci acum, in acest moment? Care sunt planurile tale pentru astazi, pentru saptamana asta, pentru anul acesta? De ce faci ceea ce faci?
Cate din raspunsurile pe care le-ai dat sunt pe placul tau? In cate dintre ele te regasesti si cu cate rezonezi cu adevarat?
Daca nu-ti place ce ai descoperit, opreste-te.
Cand constientizezi ca te-ai ratacit nu mai continua sa mergi pe un drum care nu duce nicaieri.
Evalueaza-ti situatia prezenta, imagineaza-ti cum ti-ai dori sa arate viitorul tau si apoi pas cu pas creeaza o punte intre prezent si viitorul pe care ti-l doresti, pana cand te reintorci (sau iti gasesti) pe CALEA TA.
Oricat ai mers pe un drum gresit, intoarce-te deoarece acea cale nu va duce nicaieri.
Fii dispus sa renunti la tot ceea ce ai investit pe drumul tau gresit si ia-o de la inceput.
Nu va fi intotdeauna usor, insa merita cu siguranta sa te gasesti pe tine si sa-ti traiesti propria ta viata!

Sursa:Ursula Yvonne Sandner

Niciun comentariu: