7 ianuarie 2015

Simona Halep s-a calificat in sferturile de finala ale Turneului de la Shenzhen

Simona Halep s-a calificat, azi, in sferturile de finala ale turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 500.000 de dolari, dupa ce a dispus cu 6-2, 6-2 de rusoaica Natalia Vihlianseva (17 ani), in 62 de minute.

Simona, in varsta de 23 ani, numarul 3 WTA si principala favorita a acestui turneu, a dominat meciul cu talentata jucatoare rusa, aflata pe locul 584 in lume, care in primul tur trecuse de Anna-Lena Friedsam (Germania), numarul 85 WTA.

Simona a inceput meciul in forta, cu un break, iar apoi a facut 2-0, dar dupa ce a salvat nu mai putin de cinci mingi de break. Jucatoarea noastra s-a desprins la 4-0, dar rusoaica a revenit si a echilibrat disputa pe finalul setului, câstigându-si serviciul de doua ori, dar pierzând setul cu 2-6.

In cel de-al doilea set, Vihlianseva a avut 1-0, dupa doua mingi de break ratate de Simona, care a egalat imediat situatia si apoi a preluat conducerea, cu 2-1. Vihlianseva a reusit un break neasteptat si a restabilit egalitatea (2-2), dar Simona Halep, a revenit si nu i-a mai lasat nicio sansa rusoaicei, câstigând- si setul al doilea cu 6-2.

Halep, are asigurat un cec de 8.934 dolari si 60 de puncte WTA.

sursa:Agerpres

Un comentariu:

borceablog spunea...

Simona o va întâlni pe sârboaica Aleksandra Krunic în sferturile de finală ale turneului WTA de la Shenzhen (China).