19 aprilie 2015

Octavian Patrascu Forex- “prindem primul val pe un continent neexploatat"

Vreau sa va spun ca pe langa blogurile pe care le citesc, zilnic parcurg ziarele economice din online. Sunt interesat ce se intampla in economia romaneasca si nu numai. Zilele acestea am gasit un articol care apartine lui: Patrascu Octavian Constantin.
"La inceputul lunii martie am pornit spre Republica Dominicana, o tara insulara, exotica, cu potential mare turistic, si nu numai, unde am inceput negocierile pentru achizitionarea unui call center" asa isi incepe articolul, de fapt povestea Patrascu Constantin Octavian, business developer.

Call Centerul respectiv este o oportunitate pentru patrunderea pe piata dominicana a unei companii de trading online. In momentul inceperii negocierilor call centerul are ca principala activitate vanzarea asigurarikor de viata, de calatorii si de sanatate. Achizitionarea acestuia ar fi o deschidere catre piata Americii de Sud, care in opinia lui Octavian Patrascu, este un segment inca nedezvoltat. "Astfel, uneori si trading-ul online se invarte dupa soare, daca ne uitam ce oportunitati de investitii ofera Republica Dominicana.”
Republica Dominicana, cunoscuta pentru plajele sale cu nisipul alb si lagunele de turcoaz, care fac sa fie destinatia unei vacanta de vis, are si un potential, pentru dezvoltarea unei afaceri. Printre avantaje numarandu-se: limba tarii care este spaniola, facand astfel posibila o comunicare cu localnicii.
Un aspect care trebuie subliniat este legislatia muncii din aceasta tara valabil si pentru investitorii straini.

Codul Muncii din Republica Dominicana, " permite incheierea de contracte de munca nu doar scrise, ci si orale, cu mentiunea insa ca acestea se desfasoara in conformitate cu legislatia tarii". De asemenea angajatorul are obligatia sa le faca angajatilor asigurarari pentru limita de varsta, asigurari impotriva riscurilor de munca si, nu in ultimul rand, trebuie sa contribuie la sistemul de pensii.

Asadar, un investitor care isi incepe o afacere, trebuie sa stie foarte bine legislatia acestei tari si mai apoi sa bata palma cu parteneri de afceri de pe aceste meleaguri.

Lucrul pe care Octavian Constantin Patrascu l-a facut pentru ca isi doreste sa bata palma cu partenerii sai de afaceri dominicani: “prindem primul val pe un continent neexploatat in ale trading-ului online, costurile sunt reduse, iar potentialul enorm".

Ce aduce business developerul?

In primul rand tehnologie, apoi know-how si chiar brokeri straini cu experienta in trading-ul online.
Orice investitie inseamna salvarea unor locuri de munca, iar in Republica Dominicana, somajul este unul destul de ridicat.

In alta ordine de idei, odata cu iesirea economiei mondiale din criza pe care a traversat-o, in Republica Dominicana, cresterea economica ( din 2010 incoace) a fost una rapida, ca de altfel in intreaga zona, iar primi sositi vor putea culege roadele, mai repede decat s-ar astepta.

Cu o crestere economica de 4,6% in 2013 si de 6% in  2014 economia dominicana a devenit atractiva pentru orice investitor strain.


Niciun comentariu: