14 iunie 2015

"Interesul poarta fesul"

Oamenii își schimba preferințele in funcție de interesele pe care le au intr-un moment sau altul. "Interesul poarta fesul" este o zicala atat de adevarata pentru realitatea vietii cotidiene.
Nu te aștepta ca oamenii sa rămână loiali propriilor lor convingeri si declarații - de multe ori, ele exprima doar o toana de moment.
Cu siguranța ai auzit (sau poate ti s-a întâmplat chiar tie) pe cineva care se declara pro sau contra unei persoane sau unei idei, ca dupa o perioada de timp, atitudinea ei sa se schimbe la polul opus.

Multi oameni au o personalitate neclar conturata, actioneaza pe baza pe impuls si de interese de moment, astfel ca preferințele lor se schimba in funcție de ceea ce urmăresc intr-un moment sau altul.
Daca astăzi sunt contra (sau pro) unei persoane sau unei idei nu înseamnă ca maine nu o vor imbratisa cu toată fiinta lor, ca mai apoi sa se răzgândească pentru ca au alte interese sau alte priorități.
Asa este natura umană - versatilă, schimbătoare si orientata mereu către interesul si câștigul personal.
Insa, nu face confuzie intre flexibilitatea caracteristica unei minți deschise si oportunismul care ii caracterizează pe oamenii care încă nu si-au definit clar personalitatea si sistemul de valori - sunt lucruri complet diferite.
Cei cu mintea deschisă analizează permanent realitatea si, daca găsesc argumente raționale care sa le schimbe o anumită credința, se adaptează la ea, pe cand cei care trăiesc superficial sunt schimbători ca si vremea, in funcție de interesele si starea lor de moment.
Viata este un spectacol cu masti - invata sa vezi dincolo de ele!
Ursula


Niciun comentariu: