6 iulie 2015

Fara iubirea ta

Atunci când iei decizia sa ieși dintr-o relație, iar partenerul tău nu accepta acest lucru, ci îți face diferite scene si crize, te manipulează sau te șantajează emoțional spunându-ți ca i-ai distrus viața, ca nu poate trai fără tine, ca se sinucide "fără iubirea ta", conștientizează te rog ca tocmai ai ieșit dintr-o relație de tip dependent pe care ai avut-o cu o persoana imatura si labila din punct de vedere psihic sau emoțional.
In relația pe care ai avut-o, partenerul tău încerca ca prin intermediul tău sa-si umple anumite goluri emoționale, ai fost o ancora pentru cineva fără o personalitate clar definita, un om care nu si-a asumat cu adevărat propria viața ci cauta satisfacerea nevoilor si dorințelor sale egoiste prin intermediul tău.
Nu ceda șantajului emoțional, indiferent la ce acțiuni amenință ca va recurge.
Toate acestea sunt modalități prin care încearcă sa te determine sa faci in continuare lucruri pe care nu-ți dorești sa le faci, sa te sacrifici pentru binele lui indiferent de ceea ce vrei tu, sa-i satisfaci capriciile si nevoile egoiste.
Fiecare om este responsabil de sine însuși, însă unii nu doresc sa-si asume aceasta responsabilitate si încearcă sa-i determine pe alții sa-si asume responsabilitatea vieții lor. Nu te lasă împovărat de probleme care nu-ți aparțin. In plus, cu cât mai repede te vei distanța de acea persoana, cu atât mai motivat va fi sa caute ajutor (de specialitate) si sa-si pună viața in ordine.
Dacă ați fi fost fericiti împreuna nu se ajungea la despărțire, iar o relație bazată pe compromis, renunțare la sine, manipulare sau șantaj emoțional nu este o relație funcțională si in niciun caz nu este o relație de iubire.

Un comentariu:

Unknown spunea...

frumos spus!