14 iulie 2015

Vestea soc din Turul Frantei

Dupa prima saptamana din Turul Frantei, a venit o veste soc. Ruiterul italian Ivan Basso este bolnav de cancer. Coechipier la Tinkoff-Saxo, cu rutierul Alberto Contador si Peter Sagan, acesta a fost diagnosticat cu cancer de testicule, fiind in imposibilitatea de a mai continua curs si, posibil, cariera sportiva.
Ivan Basso s-a retras din Turul Frantei, explicand ca diagnosticul a aparut ca rezultat indirect al unui accident minor petrecut la Amiens, in etapa a 5-a, in urma caruia a resimtit dureri la testicolul stang.

Staff-ul medical al echipei Tinkoff-Saxo a identificat un nodul cu ajutorul laboratorului mobil, dotat cu raze X prezent in Marea Bucla.
Ieri, dimineata, rutierul a mers la spitalul din Pau pentru analize suplimentare, insa medicii au confirmat prezenta unor celule canceroase.

“Trebuie sa va dau o veste proasta." si-a inceput conferinta de presa rutierul italian.  "In etapa a 5-a am avut un accident foarte mic, mi-am atins un testicol si pentru cateva zile am simtit o durere mica. Ieri am vorbit cu medicul si am decis sa mergem la spital pentru a face o analiza speciala. Examenul mi-a dat o veste proasta. Am un mic cancer in testicolul stang. Am inteles ca trebuie sa ma opresc si sa ma intorc Italia. Medicul nostru este in legatura cu un specialist de acolo”, a mai spus rutierul italian.

Echipa Tinkoff – Saxo va trebui sa refaca tactica pe care Alberto Contador o va avea in urmatoarele doua saptamani ale competitiei, astfel incat spaniolul sa poata obtine la final tricoul galben.

Niciun comentariu: