14 decembrie 2015

Litoralul la "Superlativ"

Litoralul Românesc la ”SUPERLATIV
- Cum arată plajele spectaculoase de pe litoral ?
Plajele de la Marea Neagră au câştigat, anul acesta, câţiva kilometri buni. În Mamaia, în Constanţa, în Eforie, au fost aduse mii de tone de nisip, iar zonele de îmbăiere au înaintat în mare chiar şi cu o sută de metri. Administraţia Bazinală de Apă are aprobat un nou proiect, mult mai amplu, care presupune amenajări spectaculoase, dar şi investiţii de sute de milioane de euro. Dacă în Faleză Nord, plaja a câştigat peste 60 de metri, în Mamaia şi la plaja Modern aproximativ 100 de metri, iar în Eforie în jur de 80 de metri, noul proiect ar putea reconfigura peisajul costier în anumite zone.„Sunt propuse mai multe soluţii tehnice.
Este vorba despre 24 de kilometri de plaje, de la Năvodari până la Vama Veche, împărţite în 11 loturi. Vor fi porţiuni, în Mamaia, de exemplu, unde se va ajunge, de la şase metri de plajă, cum este în prezent, la 140 de metri. Va fi spectaculos”, a precizat Gheorghe Boeru, preşedintele companiei Romair Consulting, care s-a ocupat de manage-mentul proiectului realizat cu fonduri europene.
Dacă, în prima etapă, a fost vorba de peste 100 de milioane de euro, proiectul următor presupune cel puţin 500 de milioane de euro

Niciun comentariu: