15 decembrie 2015

Promovare printr-o agentie de publicitate

Despre importanta promovarii online, printr-o agentie de publicitate, unii oamenii au scris lucrari de doctorat. Eu va voi spune parerea mea! S-ar putea sa gresesc, nu zic nu. Articolul acesta porneste de la vizita pe care am facut-o la o agentie de publicitate mare . Vizita virtuala. Nu stiu daca reclama a rulat si sub forma de videoclip pe internet sau la tv. Nu, prea mai uit des pe la tv, iar pe net nu am dat inca de ea...
Si, oricum chiar daca e prezenta poate sa fie pe anumite intervale orare sau pe anumite posturi tv. Daca cineva a vazut pe la tv sa dea veste, sa-mi spuneti si, eventual pe ce post. Mie mi-a fost semnalata de un bun amic pe facebook si am intrat pe pagina lor.


1. Publicitatea sau marketing online, facut unui local pentru mine e ultimul lucru care ma va interesa vreodata. Eu pot sa merg in localul unui ungur, tigan(adica rom), evreu, a unui mafiot ori unui om pe care-l eu il apreciez.
Lucrul cel mai important este sa ma simt eu bine in acel local prin ceea ce imi ofera el.
2. Nu stiu daca este atat de fericita combinatia englezeasca pentru Romania. Reclama e funny, ca o tii minte, dar nu stiu cat de utila e pentru publicul tinta? Astept sa vad statisticile, vizualizarile.
3. Personal imi place, ma inveseleste cand citesc. Dar scopul ei nu e sa citesti asa ca pe un banc si sa razi. Scopul normal e sa te faca sa iti doresti acel produs si sa-l cumperi, nu?
4. Revin iar la punctul 2. Ma gandesc daca nu ar putea sa-l vand, acelasi produs cu o denumire romaneasca, in Romania? Personal, refuz sa cred ca e obligatoriu sa il comercializezi in tara cu aceeasi denumire ca afara.
Am fost intrebat si eu care este reactia mea, cand vad reclame. Fie ca-i pe net, in ziare sau la tv.  Eu am o problema cu cu cenzura, nu mi-a placut atunci cand se practica, deci, la o asemenea intrebare, normal ar trebui sa fiu revoltat.

In urma cu ceva vreme i-am uimit pe amicii mei, spunandu-le ca nici cenzura, nici campaniile publicitare nu ma impiedica sa merg in localul pe care il vreau eu. Si, acum sa ma explic: Publicitatea la mine functioneaza doar pentru a ma informa adica: vezi ca a aparut pe piata un produs nou.

Rolul reclamelor si a celor care se ocupa cu servicii de marketing online ar fi sa ne informeze ca s-a lansat o promotie sau reducere. Dar, la mine nu prea functioneaza chestia asta, adica nu cupmar un produs fiindca e la promotie.

Eu, NU cumpar un produs pentru ca e la reducere sa are o reclama frumoasa, si, nu voi refuza sa imi iau un produs (sau dupa caz sa intru intr-un local) pentru ca reclama e de proasta calitate. Asta tine de oamenii de la PR si, nu de produs! E parerea mea, desigur! Dar, am citit si eu cate ceva despre trend-ul in marketing online, aici

Din blogosfera romaneasca va doresc s-aveti o zi plina de SOARE si spor la cumparaturi!:)

Niciun comentariu: