17 ianuarie 2016

Eminescu n-a avut whatsapp

Anul trecut... Aceeasi zi, aceeasi stare! Stagnare sau consecventa?


Sansa lui Eminescu a fost ca n-a avut whatsapp. Si nici emoticoane. Doua inimioare si trei ingerasi, ne-ar fi lasat fara Venere si Madona. Un motanas cu inimioare pe post de ochi, o pereche de buze si un norisor, ar fi fost mai eficiente, in caz de despartire, decat "O, ramai...!". "Love u, vb later, brb" ar fi rasunat ca o incantatie in poemele lui..


Pentru ca nu isi poate exorciza chiar toti demonii iubirii prin apropieri fizice, generatia Facebook s-a intors la scris. Asa se pregatesc pistele pentru noi si multiple amoruri, se dau sperante, se deschid perspective. Inspiratia curge ca sangele prin vene, cand e rost de agatat, de "combinat". Flirtul forteaza granitele gramaticii, impinge dorinta mai presus de vointa. Importanta e "impresia". Invaziile barbare de postari despre dragoste malaxeaza de-a valma citate din Dalai Lama, Puskin, Metallica, Dan Spataru, Steve Jobs! Facebook-ul si blogurile vin in intampinarea tururor varietatilor de sentimente, dupa nevoile si tresaririle impricinatilor. Cu os, fara os, vrabioara, rib-eye, maturat, proaspat taiat, tot indragostitul primeste portia de intelepciune care merge ca focul in inima amorezei. Gasesti texte de tatonare, de teasing, de degustare, de crapelnita carnala, de dorul lui, de dragul ei, de la sotii pentru amante, de dat papucii, de razgandit! Noroc ca, pentru plagiat in mesajele de amor, nu trebuie sa renunti la titlul de indragostit, asa cum a renuntat Victor Ponta la cel de doctor...Un comentariu:

alexasport spunea...

Geo Vasile Venere și Madonă, această capodoperă a poeziei române, scrisă de poet pe când împlinise 20 de ani....un miracol....