23 februarie 2016

De ce simtim nevoia sa ii atacam pe altii?

Citesc de multe ori pe internet comentarii care emana ura, agresivitate, furie, frustrare, rautate, invidie, s.a.m.d. si ma intreb daca persoana care le scrie este macar putin constienta de sursa acelei energii negative pe care o emana.
Problema nu este in textul pe care l-a citit si despre care isi imagineaza ca i-a starnit acea avalansa de acuze sau de furie. Nu, acele cuvinte sunt doar un pretext, o justificare pentru a expulza veninul care exista deja in interiorul sau, din alte cauze.

Care sunt acele cauze care duc la acumularea de frustrare, ura, rautate, etc. din interiorul unui om? Intotdeauna le putem gasi in viata sa. Renuntarile, reprimarile, neimplinirile, frustarile date de incapacitatea de a trai asa cum isi doreste, compromisurile, sacrificiile inutile, credintele disfunctionale, relatiile toxice, nefericirea, orizonturile inchise, visurile inabusite - toate acestea si altele duc la acumularea de furie, agresivitate, ura, rautate, invidie, gelozie.
Oamenii inmagazineaza in ei multa energie negativa si parca abia asteapta un prilej pentru a o elibera. Ne certam in trafic, explodam unii la altii la job sau in viata personala, scriem comentarii pline de acid, barfim, uram, ne luptam cu oricine si orice din exteriorul nostru si, in tot acest timp, ignoram cu desavarsire faptul ca suntem atat de incarcati negativ din cauza felului in care suntem si in care traim.
Un om implinit, linistit, impacat cu sine insusi si cu viata sa, nu simte nevoie sa ii atace gratuit pe altii. El nu are in interiorul sau energie negativa, care sta oricand sa explodeze pentru ca nu are motive sa acumuleze astfel de trairi. Insa, un astfel de om, nu se minte pe sine insusi, nu traieste in compromis, nu cauta vinovati pentru nefericirea sa, ci are mereu o atitudine proactiva si pozitiva.
Tu te-ai gandit care este sursa furiei tale? Te-ai intrebat de ce reactionezi in felul in care o faci sau de ce iti este atat de la indemana sa fii agresiv, in mod inutil? De ce simti nevoia sa ii ataci pe altii?

3 comentarii:

bazarnews spunea...

Cred este singurul loc in care oamenii sunt indemnati sa caute la ei problema si nu la cei din jur. Foarte corect dealtfel dar si foarte profund. Un om frustrat si rau greu va admite ca are o problema. El va fi mereu o victima.

borceablog spunea...

Unii sunt inconstienti. Nu înțeleg că transmit energia interioară. Până la trezire mai au de învățat

axasport spunea...

Cred este singurul loc in care oamenii sunt indemnati sa caute la ei problema si nu la cei din jur. Foarte corect dealtfel dar si foarte profund. Un om frustrat si rau greu va admite ca are o problema. El va fi mereu o victima.