4 februarie 2016

Imprimanta 3D pentru birou

 Sunteti pregatiti pentru o discutie despre o imprimanta perfecta pentru biroul meu? Va pare utila? Ok! hai, sa va zic ce si cum m-am decis sa scriu acest articol!
Totul a pornit de la o discutie pe care am avut-o cu o amica din Constanta! Discutia bineinteles ca era legata de birotica. Amica a avut un job, la un magazin de imbracaminte, nu dau nume! A renuntat si si-a luat un alt job, intr-un magazin de birotica si papetarie.
Din punctul ei de vedre lucrurile sunt ok! Dar, eu nu prea intelegeam ce poti vinde intr-un asemenea magazin, pentru a-ti putea lua un salariu, cat de cat.
Explicatia a venit destul de rapid, din partea amicei. Se pot lua cate coli doresti, pixuri, stampile, creioane, tot tacamul, basca ca mai sunt si alte produse gen: odorizante, hartie copiator, accesorii de birou…
Dar, pentru mine lipseau cateva lucri din acest “peisaj”: imprimanta, imprimanta 3D, reincarcare cartuse. Raspunsul ei a fost acela ca acela ca “un cartus nu este un produs de birotica”. O fi el un consumabil, dar e in categoria aceia a tehnicii moderne. Pixuri poti sa iei si acasa, insa cartusul ala cand se termina…nu!
Eiii…as! A aparut imprimanta 3D si ne facem probleme de reincarcare cartuse?
Discutia asta cu amica mea a fost mult mai lunga si am reluat-o de mai multe ori.
Am omis la inceput sa va spun ca amica e studenta in anul 3 si isi da licenta, cat de curand, iar jobul pe care il are o ajuta sa-si plateasca chiria, plus utilitatile.
Acum va intreb si pe voi, poate fi el, cartusul de imprimanta, considerat un “consumabil”?

Acum sa va mai spun ceva, la ce m-am gandit, dar sa nu radeti, atunci cand lucrezi intr-o institutie publica si vrei sa iei cartuse de imprimanta, trebuie s-o faci intr-un mod oficial. Nu doar ca trebuie sa mergi la unul din magazinele de profil, cu factura sau chitanta, si daca se poate sa cumperi din alea originale. In schimb, acasa e foarte simplu: iti cumperi cerneala si bagi seringa in cartus. Vezi tu ce se intampla dupa aceea :)
Revenind la intrebarea de la inceputul acestui articol, voi credeti ca o imprimanta 3D, este utila la un birou?
Legat tot de acest articol, aseara, am vazut la stiri ca mai nou se printeaza si medicamente

Din blogosfera romaneasca zi frumoasa s-aveti:)


PS. Avantajele achizitie de la cartuse-shop.ro:
Pentru comenzi ce depasesc 150 de lei, transportul este gratuit.
Cartuse originale pentru imprimanta de la cei mai cunoscuti producatori: Minolta, HP, Samsung, Canon, Xerox, Epson, Lexmark, Brother, Oki.


3 comentarii:

borceablog spunea...

Imprimarea 3D este un proces folosit de câteva decenii în industrie. Toate imprimantele 3D actuale folosesc acest proces de aditie de strat peste strat, fiind totodata mai multe tipuri de tehnologii disponibile.
Cu o imprimanta 3D si o imaginatie bogata se poate crea cam totul. asadar e UTIL la Birou!

e-provincia spunea...

În momentul de față, pe piață există numeroase imprimante 3D, de birou: Reprap, Creatr, etc

freshblog spunea...

DA, stiam ca medicina se folosește de imprimarea în 3D pentru a produce implanturi pe măsura pacienților care suferă de patologii rare.