21 noiembrie 2016

Antigel si apa distilata


Antigel si apa distilata 


Un autoturism, odata cu venirea iernii, are nevoie de antigel concentrat si apa distilata, de buna calitate. Antigelul nu trebuie neglijat, mai ales iarna, cand temperaturile sunt foarte scazute, iar lipsa acestuia poate duce la spargerea blocului motor. El are rolul de a cobori punctul de inghet. Un antigel bun poate sa reziste si la o temperatura de minus 30 de grade Celsius.
Antigelul este substanta care combinata cu apa distilata raceste motorul. In principiu, trebuie folosit, antigelul specificat in cartea tehnica a autoturismului. Acesta, trebuie schimbat la 2-3 ani.


Sfaturi de care trebuie sa tineti cont atunci cand faceti schimbul de antigel!

In primul rand, trebuie sa consultam un mecanic si sa citim cartea tehnica a autoturismului pentru a alege antigelul potrivit. In acest fel, evitam cumpararea unui antigel nepotrivit care poate distruge motorul.
Un alt sfat este acela de a nu amesteca antigelul din categorii diferite, deoarece va oferi o protectie la inghet scazuta.
Odata la doi ani trebuie sa faci un schimb complet de antigel. Chiar daca esti tentat sa il mai lasi in motor, dupa doi ani, proprietatile antigelului scad, acest fapt poate avea consecinte grave asupra motorului. Posibil sa fiarba sau la temperaturi scazute sa inghete.

Atunci cand cumparam antigel trebuie sa alegem un antigel al carui punct de inghet este cel mai scazut. Nu stim ce iarna grea putem avea, iar asta poate sa aiba drept consecinta fierberea mai rapida sau inghetul antigelului, daca acesta nu e de calitate.

Nivelul antigelului trebuie verificat periodic. Este simplu, el trebuie sa fie intre minim si maxim. Completarea nivelului se face cu antigel concentrat + apa distilata.

Avantajele achizitiei de antigel si apa distilata de la AutoHut

-Pentru ca detine in Bucuresti service auto unde se poate face schimbul de antigel;
-Se poate efectua plata online cu cardul;
-AutoHut.ro, este singurul magazin online din Romania, ce este acreditat Tecdoc.

Atunci cand hotarati sa faceti schimbul de antigel acasa, trebuie sa il recuperati intr-un vas, pe cel vechi. Este un produs toxic, atat pentru oameni, cat si pentru animale.

Sper sa va fi fost de folos aceste sfaturi si sa nu aveti probleme in aceasta iarna, cu antigelul.



2 comentarii:

azitin spunea...

Este extrem de important amestecul: 50% apa distilata- 50% antigel...

albertflorentin spunea...

de acord cu tine!