14 noiembrie 2016

O știre falsă, made jurnalism romanesc!

Am văzut adineauri o știre cum că Trump s-a luat la bătaie cu nu știu cine, că fanii lui Clinton jubilează și așa mai departe. Poza, era într-adevăr cu Trump care stătea călare peste un alt bărbat și părea că-l strânge de gât. Am zis well, nu a durat mult până ca boșorogului să-i sară țandăra și să se încaiere cu careva. Ei bine, am dat și eu click pe articol să văd despre ce este vorba. Când colo, o știre falsă așa cum le șade bine ziariștilor de carton din România.

Despre ce este vorba mai exact? Ei bine, Trump a fost invitat să participe la wrestling (acum 9 ani), știți voi, acele lupte teatrale specifice Statelor Unite ale Americii, unde a făcut parte efectiv din spectacol, sărind peste un adversar. Cred că numai în România vezi atât jurnalism de ocazie, atât de multă inducere în eroare prin titluri. Cred că la noi facultatea de jurnalism și-a schimbat sensul, nu te mai învață cum să te informezi despre o știre din 3 surse diferite, ci te învață cum să pocești un titlu astfel încât să faci clickbait pe internet.

2 comentarii:

e-provincia spunea...

Face propagandă. Pacat ca esre impotriva tarii si a poporului, necăjit, umilit si batjocorit de acesti hoti, nemernici. Sunt niste criminali față de națiune, ne vand tara cu noi

Suzana spunea...

Inca nu a aprut o persoana care sa faca o statistica a acestor stiri false. Cred ca am avea fooorte mari surprize!

Eu as mai adauga si exagerarea subiectelor, de parca ar urma apocalipsa, cel putin. Este total nefiresc!

O saptamana frumoasa si senina iti doresc!