Gadgeturi - IT

                                                   iPhone 6

Noul iPhone 6 nu va avea o camera foto cu mai multi megapixeli comparativ cu modelul iPhone 5S, au declarat surse apropiate companiei Apple. Totusi, asta nu inseamna neaparat ca smartphone-ul va avea o camera foto mai slaba. Cei de la Apple se vor concentra pe imbunatatirea lentilelor si a calitatii imaginii.
Zvonurile anterioare sugerau ca iPhone 6 va avea o camera de 10 MP cu diafragma F/1.8, comparativ cu iPhone 5S, care are F/2.2. Alte vorbe in piata spun ca Apple ar lucra la stabilizarea optica a imaginii, scrie gsmarena.
Daca Apple pastreaza o rezolutie de 8MP la iPhone 6, inseamna ca inoata impotriva curentului, in conditiile in care marii producatori de telefoane au optat in ultima perioada pentru inmultirea numarului de megapixeli.
Sony de exemplu ar urma sa lanseze in ultimul trimestru al anului viitor un senzor de 21MP de 1/2.4", departe de ce se anunta sa fie cel de la iPhone 6.

                   
            Samsung a inventat accesorii de Surface în reclamă                                                

Deşi nu am discutat despre reclama anti-concurenţă a celor de la Samsung, totusi am aflat noi probleme legate de conţinutul ei. Nu sunt sub nici o formă de acord cu genul de reclame practicate din ce în ce mai des în IT. Din păcate, indiferent că este vorba de o reclamă Microsoft anti-Google, o reclamă Nokia anti-Apple sau o reclamă Samsung anti-oricine altcineva decât Samsung, se pare că asta se poartă acum. În teorie, astfel de reclame s-ar putea să funcţioneze la public, diverse studii confirmând probabil fiabilitatea lor. Problema este este că gradul lor de eficienţă se reduce la zero în momentul în care ,,bat apa în piuă” pe nişte detalii mincinoase despre concurenţă. În acest caz particular este vorba despre segmentul anti-Microsoft Surface. Într-un context destul forţat, o domnişoară îi atrage atenţia unui domn care stătea liniştit la o masă ,,să-şi mute laptopul mai încolo”. Acesta din urmă vin cu argumentul că al său Surface este de fapt o tabletă. Minciuna, greşeala sau scăparea echipei de marketing a celor de la Samsung vine în momentul în care docking station-ul, opţional de altfel, conectat la Surface este clasificat ca fiind un dock cu baterie suplimentară – ,,battery dock”. În cazul în care vă întrebaţi unde este greşeala, răspunsul este simplu. La ora actuală nu există un dock cu o baterie suplimentară pentru Surface. Este exclusiv rezultatul imaginaţiei realizatorilor reclamei. Docking station-ul la care se face referire într-un mod eronat, este un accesoriu cu o cu totul altă funcţionalitate, ce se poate conecta în caz de nevoie la tableta Microsoft. Acesta include un port USB 3.0, trei porturi USB 2.0, o ieşire video DisplayPort, o ieşire şi o intrare audio şi un port Ethernet. Pentru simplul fapt că acest periferic a fost gândit să stea la birou, nu să fie luat neapărat în deplasări, nu include nici un fel de baterie suplimentară şi nici nu vă sporeşte miraculos autonomia tabletei. Această discrepanţă a fost sesizată pentru prima oară de cei de la WPCentral. Având în vedere bugetele de marketing pe care la toacă anual cei de la Samsung, astfel de scăpări sunt inadmisibile, dacă nu cumva sunt intenţionate. Încă nu m-am decis care variantă ar fi mai gravă. 

 
     Schimbare importantă în Angry Birds

Echipa Rovio, care produce Angry Birds, a anunțat un update important pentru unul dintre cele mai populare jocuri pentru smartphone și tablete.
În Angry Birds Go va apărea episodul Sub Zero. Deși toată lumea așteaptă vara, cei de la Rovio au decis să lanseze celebrele păsări într-un episod de aventuri care are loc iarna.
Anul trecut, șefii Rovio au anunțat că ar putea crea și un serial de desene animate pe baz personajelor din Angry Birds. Episoadele ar urma să fie lansate pe un canal propriu Rovio și vizionate prin intermediul unor aplicații de smartphone și tablete.
În urmă cu aproximativ două luni, site-ul Angry Birds a fost atacat de hackeri după ce au apărut zvonuri că jocul spionează utilizatorii în favoarea autorităților americane. Reprezentanții Rovio au rezolvat în scurt timp problema și au negat vehement zvonurile legate de presupusul spionaj.

          Detectorul de emotii

Alianța PSA Peugeot Citroen a semnat o înțelegere de colaborare cu Institutul Federal de Tehnologie din Elveția pentru a dezvolta un sistem care să detecteze starea șoferului în funcție de expresiile feței.
Astfel de tehnologii și softuri de decodare a expresiilor faciale au fost folosite până acum în tratarea autismului și în cazul depresiilor.
Un astfel de soft ar putea decoda șapte stări emoționale principale: frica, mânia, bucuria, supărarea, surprinderea, o stare de dezgust și o stare de suspiciozitate.
Sistemul instalat pe mașini te-ar putea ajuta în timpul condusului. Ți-ar putea limita viteza atunci când te simte mânios, te-ar atenționa sau ar putea să facă o statistică privind starea ta la volan într-o anumită perioadă de timp.

Sursa: playtech.ro


 LG te ajută să „vorbești” cu frigiderul sau mașina de spălat


LG a anunțat lansarea unui serviciu de chat special, prin care poți comanda mașina de spălat sau cuptorul și ceri informații despre alimentele pe care le ai în frigider.

Pare o scenă din filmele SF, însă cei de la LG au reușit să pună la punct un sistem prin care frigiderul de acasă îți spune prin chat, pe smartphone sau tabletă, câte sticle de bere mai ai sau îți trimite poze din interior ca să știi ce ar trebui să mai cumperi.

De asemenea, dacă introduci manual datele legate de data expirării produselor, frigiderul îți trimite avertizări atunci când acestea se apropie de termenul limită. Mai mult, poți porni mașina de spălat sau cuptorul ca rufele să fie spălate, iar mâncare gata când ajungi tu acasă.

Specialiștii în tehnologie spun că astfel de sisteme vor fi foarte populare, chiar banale, în aproximativ 10 ani. Iar sistemul celor de la LG reprezintă un început.

Controlezi electrocasnicele cu ceasul

Ceasul inteligent pe care îl pregătesc cei de la Apple ar putea avea și el câteva funcții inovative în domeniul electrocasnicelor. Potrivit analistului Brian White, de la fondul de investiții Cantor Fitzgerald, citat de venturebeat.com, smartwatch-ul Apple ar putea avea opțiuni de conectare la sisteme inteligente de control al electrocasnicelor și al altor aparate din casă.

De exemplu, cu ajutorul ceasului Apple ai putea să aprinzi televizorul sau să controlezi  sistemul audio, să dai drumul la aparatul de aer condiționat sau să reglezi intensitatea luminii din cameră. Potrivit lui White, specialiștii de la Apple urmăresc să integreze ceasul lor în sistemele caselor inteligente.

Niciun comentariu: