10 martie 2014

Divortul nu ar mai trebui sa fie o rusine

Divortul nu ar mai trebui sa fie o rusine, este o optiunea unui cuplu care nu -si mai vad pasi pe acelasi drum. Uneori e optiune grea, dar e singura.
As dori sa va reamintesc faptul ca in perioada comunista divortul era o rusine si era descurajat. Iar aceasta lucru se facea pe mai multe cai:
- Prin propaganda de partid. Pai, familia era in acele vremuri, celula de baza a societatii. Erau dati drept exemplu familistii, cu copii. Imi amintesc ca in acea perioada, dupa o anumita varsta plateai un impozit, daca nu erai casatorit.
- Cei care divortau erau marginalizati, uneori. Am un astfel de exemplu in familia mea. Deci, stiu ce zic! Daca doreai o cariera, aspirai la functii inalte, mai ales cele politice, divortul era un pretext perfect pentru a fi marginalizat.
- Din punct de vedere strict juridic, divortul era ingreunat de tot felul de chichite birocratice. Nu puteai sa divorta pur si simplu: trebuia sa existe niste motive temeinice. Daca doreai sa divortezi, cum sunt cele mai multe cazuri acum, pentru nepotrivire, erai trimis la plimbare, sa te mai gandesti si sa te decizi.
Despre avort ce sa mai zic era interzis, iar metodele contraceptive lipseau.. Ca  urmare, divortul eraingreunat de multe ori, si de existenta copiilor.
Ca un paradox, dupa 90 propaganda comunista a acelor vremuri apuse, a fost inlocuita de cea religioasa. Si Ca paradoxul sa fie si mai mare Atat religia, cat si comunismul, condamna sau au condamnat divortul. Se intampla la fel si cu avortul ori prostitutia.
Drept urmare, locul partidului a fost luat de preot. Nu este vorba de vreo pedeapsa, insa fiind purtatorul Cuvantului Domnului trebuie ascultat.
Fara sa-ti dea niste argumente solide, biserica stie ca  NU E BINE sa divortezi.  
Din puncul meu de vedere: Divortul nu este o rusine,  ca om crescut la oras, ca om civilizat, asa considerat, dar in satele izolate de lume, unde preotul are omare influenta, este o mare rusine. Mai ales atunci cand sunt si copii intr-o familie!
Sunt atatea familii care nu se inteleg, insa care raman casatorite doar pentru ca sunt copii la mijloc si nu da bine un divort. Consecinta sunt multe  femei care suporta violente verbale si fizice doar pentru ca nu vor sa divorteze si asteapta ca lucrurile sa se schimbe. Ma refer la comportamentul celui impricinuit!

Fac precizare, ca acest articol nu este un indemn la divort, desi unii poate il vor interpreta cam asa. Este realitatea zilelor noastre. Faptul ca nu toti il accepta, din pacate, este si asta o realitae.
Inchei prin a va dori cele mai frumoase zile de primavara din viata voastra!

In cazul in care va aflati in situtia de a divorta. gasiti acum in online necesarul de acte pentru divort !

3 comentarii:

Rudolph Aspirant spunea...

Eu nu cred ca ideologia comunista este principial la baza impotriva divortului, si este de fapt chiar pro-concubinaj si chiar pro-casatoriile deschise. In plus comunismul nu este anti-contraceptie sau anti-avort electiv (la cerere). Insa nu sunt
sigur, asa ca am sa ma documentez si am
sa revin. Tot ce stiu eu in mod practic e ca in generatia parintilor mei 2/3 din prietenii si cunoscutii lor erau divortati, plus unul care avea functie mai inalta, desi nu pe linie de partid, si-a pastrat functia bine mersi, desi altul, fara functie deosebita a primit sanctiuni pe linie de partid dar asta numai pt ca prima nevasta care avea pile la seful de partid in intreprinderea unde lucrau amandoi s-a plans acelui sef ca sotul o inselase si dorea sa divorteze si sa se insoare cu alta femeie, care asta nu era membra de partid, dar pana la urma ala a explicat sefului de partid ca decizia lui nu era una politica ci bazata pe faptul ca se saturase de nevasta si se indragostise de amanta si ca oricum isi va indeplini obligatiile parentale si financiare fata de copilul rezultat din prima casatorie, (care acum e bine mersi intr-o functie importanta in Anglia asa ca nu a a avut de suferit prea tare, desi e totusi casatorit la randul lui cu o englezoaica, asa ca poate totusi nu e chiar 100% optim de fericit), dar in final s-a recasatorit si prima femeie chiar cu seful de partid, care dorise sa o apere si sa o consoleze, asa ca s-au linistit cu totii.

Rudolph Aspirant spunea...

P.S. A nu se intelege cum ca eu acuma fac reclama ideologiei sau sistemului comunist pe baze ca ar putea oferi subiecte de barfe cvasi-literare
interesante, ba chiar si alte istorii revizioniste adeseori palpitante si chiar deosebit de romantice.

florentin spunea...

Nici vorba de a da un asemenea sens opiniei tale, cel putin asa gandesc eu!