4 aprilie 2014

Cerşetoare bătută cu pietre şi sticle

Poliţia suedeză investighează în prezent un caz de agresiune în grup asupra unei femei de naţionalitate română care cerşea lângă un mall dintr-o suburbie a oraşului Stockholm. Femeia, în vârstă de 59 de ani, ar fi fost bătută cu pietre şi sticle.
Ileana Stănescu se afla, marți seara, în afara complexului comercial Kista Galleria din nordul capitalei suedeze, când aproximativ 25 de tineri au început să o agreseze, iniţial fără a folosi vreun obiect contondent. Ulterior tinerii au mers să caute pietre, pe care le-au aruncat către ea,  a povestit românca reporterilor Sveriges Radio. „Aveau şi spray-uri. Nimeni nu m-a ajutat. Cine să ma ajute la 8-9 seara?”, a precizat femeia potrivit thelocal.se.
Un bărbat care trecea prin zonă a venit în cele din urmă în ajutorul ei. „Erau între 20 şi 25 de oameni, toată strada era plină de tineri. Aruncau cu pietre, spray-uri şi sticle către femeie”, a declarat presei suedeze Ahmed Amer. Bărbatul spune că a încercat să îi convingă pe tineri să se oprească, însă erau prea mulţi pentru ca mesajul său să fie auzit de toţi. În cele din urmă, un gardian l-a ajutat să o ducă pe româncă într-un loc sigur.
Poliţiştii au ajuns la faţa locului prea târziu pentru a putea constata agresiunea. „Am stat multă vreme acolo, peste o oră, însă nu am putut obţine detalii despre ceea ce s-a întâmplat. Ni s-a spus doar că a fost o tulburare a liniştii publice”, a declarat poliţistul Jörgen Karlsson pentru o agenţie de ştiri. Potrivit acestuia, femeia a fost dusă la un spital, însă „poliţia nu a fost informată asupra motivului” transportării ei la unitatea sanitară.
Bienvenido Flores, un voluntar suedez care militează pentru drepturile imigranţilor din UE, a ajutat-o pe Ileana Stănescu să depună plângere la poliţie. Bărbatul spune că grupul de tineri ar fi atacat mai mulţi români care cerşesc în apropierea mall-ului respectiv, iar femeia care le-a căzut victimă recent i-ar fi spus că poliţişti au dat mâna cu tinerii agresori şi că nu au ajutat-o.

Niciun comentariu: