26 aprilie 2014

Fiecare om se simte iubit

Fiecare om se simte iubit de catre partener (sau de catre cei din jurul sau) in urma unor actiuni diferite.

Unora le plac CUVINTELE DE INCURAJARE, adica sa auda ca sunt sustinuti si apreciati, altora le plac CADOURILE, pentru ca astfel percep ca celalalt s-a gandit sa le faca o bucurie si ca a alocat timp pentru a face acea surpriza, altii se simt iubiti atunci cand simt MANGAIERI, ATINGERI FIZICE, deoarece asa simt conexiunea si afectiunea celui de langa el, unii doresc ca sa li se ACORDE TIMP, adica sa petreaca momente de calitate cu celalalt, iar alti oameni se simt iubiti atunci cand facem pentru ei diferite SERVICII, acele lucruri care lor le displace sa le faca sau pur si simplu nu au timp sau chef

"Cele 5 limbaje ale iubirii", cartea scrisa de psihologul Gary Chapman, detaliaza aceste modalitati prin care putem sa ne aratam iubirea in asa fel incat celalalt sa perceapa cu adevarat ceea ce simtim pentru el.

Si tu ai o clasificare a acestor limbaje, in ordinea importantei lor pentru tine si la fel are si partenerul tau, copilul tau, prietenul tau, etc.
Cand devii constient de ele, poti sa-i comunici partenerului tau care este principalul limbaj prin care te simti iubit - de exemplu, poti sa-i spui "eu ma simt iubit atunci cand ma tii in brate", sau "ma simt iubit atunci cand petreci timp cu mine" - iar tu poti sa afli de la el pe ce canal inregistreaza iubirea ta.

Multe dintre probleme din cupluri provin si din faptul ca noi il iubim pe celalalt, insa el nu percepe asta deoarece nu vorbim pe limbajul lui de iubire. De exemplu, o persoana care se simte iubita daca aude cuvinte de apreciere sau de incurajare, va avea tendinta sa nu pretuiasca prea mult cadourile pe care tu i le faci si astfel sa nu ajunga la el mesajul tau de iubire.

Citeste cartea, afla care este clasificarea limbajelor tale de iubire si ale persoanelor dragi tie si vei vedea ca relatiile tale vor deveni mult mai armonioase.





Un comentariu:

Fotbal iTALIAN spunea...

ma simt iubit atunci cand vad ca mi se acorda importanta