7 mai 2014

Chevron a început forarea la Pungești

Chevron România a anunțat, ieri ( o6. 05.2014), că a început activitățile de foraj la sonda de explorare a gazelor, din apropierea satului Siliștea, comuna Pungești,  județul Vaslui.

In ciuda protestelor, sonda va fora continuu până când va ajunge la adâncimea dorită, de aproximativ 4.000 de metri, au anunțat reprezentanții Chevron, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Se vor efectua diverse măsurători și vor fi luate probe de roci pentru a determina dacă gazul natural este prezent, precum și modul în care acesta poate fi produs. Prioritatea noastră este să desfășurăm aceste activități într-un mod sigur și responsabil față de mediul înconjurător, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Instalațiile Chevron sunt proiectate pentru a proteja apele subterane pe toată durata de viață a sondelor, având un design robust și fiind continuu testate pentru verificarea integrității. Puțurile de foraj Chevron au mai multe straturi de oțel și ciment. Acestea creează o barieră ce protejează apele subterane prin păstrarea fluidelor și hidrocarburilor în gaura de sondă", se arată în comunicatul Chevron, citat de agerpres.ro.

Niciun comentariu: