8 mai 2014

City Brek de la Travelfan

In primul rand pentru cei care nu sunt familiarizati cu acest termen voi incerca sa explic, simplu...in cateva cuvinte!
City Break reprezinta in fapt o mica vacanta catre  o destinatie urbana. Pachetele city break, in marea lor majoritate, cuprind cam doua-trei zile. Cei care se hotarasc sa isi ia un astfel de pachet si sa mearga intr-un city break opteaza, in primul rand opteaza pentru weekend, deoarece este un mod ideal de a te relaxa dupa o saptamana dificila si obositoare la serviciu, dar si pentru ca e un prilej de a petrece frumos timpul alaturi de cei dragi.
De regula "consumatorii" acestor pachete aleg orasele la care se poate ajunge foarte repede si care reprezinta un interes din punct de vedere turistic, deoarece timpul este limitat. In tarile cu infrastructura dezvoltata si, unde se pot lua bilete de avion low-cost turistii pot alege si locatii mai indepartate.

In ultima vreme si, la noi in tara agentiile de turism s-au indreptat spre aceasta nisa din turismul autohton organizand diverse vacante de tip city break cu autocare in orasele din tarile invecinate, si chiar din Romania . Deoarece pretul unui city break este destul de accesibil, acestea fiind diferit de hotelul in care se face cazarea, dar in mare parte programele sunt ase,amatoare.
In aceste mini-vacante se pleaca la drum in grupuri destul de mari ceea ce poate avea unele avantaje dar si unele dezavantaje. Agentiile care vand aceste pachete turistice se ocupa de tot:cazare, transport, identificarea si stabilirea traseului turistic care trebui respectat de catre turisti, cu strictete.

Pentru cei care isi organizeaza singuri asemenea mini-vacante, trebuie sa isi asume toate aceste chestiuni organizatorice ceea ce solicita mult timp si, informatii despre zona ce urmeaza a fi vizitata. Exista si un avantaj, cand organizati singuri un city break! Aveti mai multa libertatea in a va elabora singuri traseul turistic si, puteti sa includeti numai acele destinatii pe care le vreti si va plac. Poate unii din dumneavoastra nu doriti sa vizitati anumite muzee sau sa aprindeti lumanari in manastiri, catedrale sau biserici dar va place sa va plimbanti pe cele mai frumoase siimportante strazi din orasul respectiv, sa admirati arhitectura sau sa va relaxati in oaza de verdeata a unei gradini sau a unui parc. De aci si avantajul unui grup mic care se misca si se poate organiza mult mai repede - nu este fi nevoie sa piarda timp pretios asteptandu-i pe cei care sunt mai inceti si intarzie (intotdeauna intr-un grup mare se gasesc si din astia). De asemenea cand se fac opririi nu trebuie sa stati la vreo coada la magazinul din statia de alimentare cu combustibil, ori la toaleta (de regula pasagerii intregului autocar este directionat la aceeasi toaleta);
Mai exista un avantaj cand atunci cand pe traseul ales veti trece frontiera.
Daca trebuie sa aleg, eu unul as opta pentru un city break de la Travelfan . Motivul principal fiind acela ca de la inceputul planificarii mini-vacantei si pana la finalizarea ei am la dispozitie un nr. de telefon valabil 24 de ore din 24 pentru oricae situatie de urgenta.

Din blogosfera romaneasca va doresc un city break placut:)

Un comentariu:

Unknown spunea...

eu cred ca aceasta forma de turism are potential...