7 mai 2014

Locuintele din lemn sunt la moda


Da, e corect titlul acestui articol! Casele din lemn sunt acum la moda. Dupa deceni de risipa, omenirea in ansamblulu ei este preocupata de modul in care pot fi economisite resursele naturale care nu sunt infinite...dar si, protejarea mei eficienta a mediului inconjurator. n-am idee daca aceasta mobilizare in protejarea mediului este tarzie, dar cum spune o vorba romaneasca: "mai bine mai tarziu, decat niciodata". Dupa ce am asista la inceputul anilor"90 la defrisari masive, in care paduri intregi au disparut pentru fabricare diferitelor produse...
Daca acum pomii din paduri sunt taiati in scopul construirii unor: locuinte din lemn., in opinia mea e un pas urias, un lucru bun, deoarece este aceste locuinte sunt eco, si, dupa cum am vazut se replanteaza in zonele defrisate puieti. Deci, in urmatorii ani, in functie de pomii alesi, padurile vor fi renaste. Sau. cel putin asa sper eu, un iubitor al naturii.
Acum sa va zic, de ce cred eu ca o casa din lemn e mai buna, decat cele din materialele clasice ?

1 - pretul, este cu mult mai mic decat la casele din materiale clasice din caramida sau beton.
2 - materialul folosit la construirea unei case din lemn nu dauneaza naturii, tocmai pentru ca se foloseste lemnul.
3 - locuintele din lemn pot fi izolate mai bine decat o locuinta din caramida sau beton, astfel se reduc pierderile de caldura si costurile cu producerea ei
4-  se integreaza mult mai usor in mediul inconjurator. Mai ales in zonele montane!
5-  este cu mult mai rezistent la un cutremur datorita flexibilitati pe care o are lemnul
La realizarea unei locuinta din lemn se folosesc diverse materiale si, anumite izolatii, pentru ca in final sa rezulte o casa rezistenta precum o casa din beton sau din caramida.
Daca aveti dubii in privinta incendiilor, trebuie sa stiti ca materialele care se folosesc la ridicarea locuintei, sunt tratate special. Deci, riscurile sunt minime.
Asadar, o locuinta din lemn, daca iubiti si doriti sa protejati natura, poate fi o casa durabila, la un pret mai scazut decat cele clasice. Sim cum spuneam in titlu: Locuintele din lem sunt la moda!

4 comentarii:

lichiresti spunea...

O casa in lemn se construieste mult mai rapid , este mai primitoare si foarte rezistenta la intemperii . Lemnul este un material folosit in constructii cu o rezistenta si o durata de viata nelimitata.

blogu.lu spunea...

O casa din lemn este cu pana la 30% mai ieftina decat una din caramida , mentine caldura iarna iar vara este foarte racoroasa. Se incalzeste rapid reducand considerabil aceste costuri

blogu lui florentin spunea...

Lemnul este sacru din punct de vedere al artei,asta insemna ca putem diversifica ,putem construi cum dorim

VDZ spunea...

Americanii contruiesc de mltă vreme locuințe din lemn, dar au și un sistem de alarmă în caz de incendiu foarte bine pus la punct.