Sunt plante sălbatice, care pot fi găsite cu uşurinţă pe câmp sau prin păduri, sunt excelente pentru salate şi mâncăruri gustoase
1.Păpădia. Toate părţile păpădiei sunt comestibile şi pot fi folosite atât în stare crudă, cât şi opărite. Frunzele şi tulpina proaspăt culese pot fi folosite în salatele de sezon sau în supe. Florile galbene ale plantei sunt dulci şi pot fi consumate chiar şi crude, dar şi în diverse preparate prăjite. Cu rădăcina uscată şi măcinată a plantei putem condimenta salata. De asemenea, rădăcina uscată, prăjită şi măcinată poate înlocui cafeaua
2.Pătlagina. În copilărie, ne tratam juliturile, zgârieturile şi vânătăile cu frunze de pătlagină proaspăt culese. Această plantă poate fi folosită însă şi în bucătărie, la prepararea salatelor, tocanelor şi ciorbelor. Însă, pe lângă frunze, comestibile sunt şi inflorescenţa şi seminţele. Seminţele, uscate şi măcinate, sunt o bogată sursă de fibre şi sunt eficiente în tratarea constipaţiei.
3.Spanacul sălbatic. Această plantă, confundată adesea cu loboda şi ştirul, poate înlocui cu brio spanacul în omlete, supe, ciorbe sau tarte. Totuşi, spanacul sălbatic trebuie consumat cu moderaţie, deoarece este bogat în acid oxalic, substanţă care ar favoriza dezvoltarea pietrelor la rinichi
4. Iarba grasă. O altă buruiană care ne invadează grădinile, stricând aspectul gazonului şi al rondurilor cu flori, iarba grasă este o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali Omega 3 şi nu numai. Suculente şi crocante, tulpinile şi frunzele de iarbă grasă pot fi folosite în salate, în stare crudă sau în prepararea tocanelor şi a supelor. Daca îţi place bucătăria libaneză, probabil ştii că iarba grasă (cunoscută şi ca "grăsiţa") este unul dintre ..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu