2 mai 2014

Retete din bucataria romaneasca






1 Salata de icre tarama


Nu intru in detalii privind icrele tarama, pentru ca sunt sigur ca stiti ca sunt acele icre conservate si sarate! Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
100 g de tarama
250 g de untdelemn
lamaie sau sare de lamaie
cateva masline de cea mai buna calitate
1 felie de paine uscata
1 ceapa mica

Cum preparam:

Se curata icrele de pielita si se freaca cu furculita intr-un castron pana cand acestea se vor desface uniform. Se torna putin untdelemn si se freaca mereu, intr-un singur sens. Se adaga felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine si se freaca in continuare, turnand trepta zeama de lamaie sau sarea de lamaie . Se amesteca in continuare pana cand se face ca o pasta moale. Se poate aduga facultativ putina ceapa tocata marunt. Se aseaza pe o farfurie intinsa, iar pe deasupra se pun cateva jumatati de masline fara samburi si felii de lamaie taiate subtiri.

Timpul de preparare: aproximativ 30 de minute.

2. Salata de lacherda

Ingrediente:

1 buc, de lacherda
cateva masline
50 g. de untdelemn
o lingurita de otet
1 cartof
otet

In primul rand trebuie sa stiti ca lacherda este un "peste marin rapitor de talie medie, albastru-închis pe spinare, cu aripioare spinoase și cu mulți dinți; pălămidă"

Cum preparam"

Punem lacherda la desarat in apa calduta, in care adaugam 4-5 felii groase de cartof crud. Acestea au rolul de a atrage mult mai repede sarea si le lasam cam 3-4 ore. Se taie felii de aproximativ 2 cm de-a curmezisul din lacherda desarata. Se amesteca cu ceapa taiata in felii subtiri. Se pun cateva masline fara samburi . Se toarna untdelem

si putin otet.

timpul de preparare, circa 20 de minute.


3 Salata de țâri

Ingrediente:

6-8 tari
1 pahar mic cu otet
25 g de untdelemn
2-3 legaturi de marar verde

Cum preparam:

Se bat tarii cu un ciocan de lemn sau cu muchia cutitului pe sira spinarii. Se trag prin spuza de jaratec sau pe o tabla incinsa, intorcandu-i pe o parte si pe cealalta. Dupa ce s-au copt se curata pielitele de pe ei, se rup fasii subtiri si se pun intr-un castron. Se toarna deasupra otet fierbinte diluat cu apa, se acopera si se lasa 15-20 de minute. Apoi v-om adauga untdelemn, se rup cu mana frunze de marar verde si se presara peste tarii.


Timp de preparare 30 de minute.

PS. țâri sunt acele scrumbii mici!!
Mai multe retete gasiti pe celalalt blog

Niciun comentariu: