1 mai 2014

Un strop de adevar

Un strop de adevar...ca, de o ploaie nu poate fi vorba, deoarece omul se minte pe el insusi, chiar si atunci cand isi vorbeste in gand, nu poate fi sincer, din cauza problemelor cu care s-a imprietenit..si...uite asa, omul nostru si-a pierdut identitatea! Ba, mai mult de atat, multi nici nu s-au obosit vreodata sa afle cine sunt ei de fapt, de unde vin, sau incotro se indreapta..s-au nascut ''oameni'', atat si nimic mai mult...calea turmei, si pe-aci tie calea..Mai..mai..mai omule!

Inca de la inceputurile lui, omul a fost si este cea mai neajutorata creatura, acest fapt il putem observa in direct cum se spune, privind la comportamentul unui bebelus, care nu stie nimic in afara de a se mieuna si a se rahati in scutece, apoi cand incepe sa se plimbe si el, inceputul este asemanator patrupedelor, in aceasta perioada tot ceea ce va atinge va baga si in gura, pai, altceva nu stie, doar sa manance, sa doarma si sa isi faca ''trebile'' in pantaloni. In mare parte, povestea este cunoscuta de majoritate, asa ca, nu voi continua descrierea celui/celei care intr-o buna zi se va comporta in asa masura de parca el/ea ar fi inventat mersul pe jos, sau mai pe ardeleneste: el sau ea, a pus coada la pruna!

Dintodeauna au fost oameni care s-au crezut mult mai destepti decat erau ei de fapt, dar niciodata nu au fost atatia ca in zilele noastre..azi, chiar si ciobanul poate deveni primar, cizmarul invatator, prostituata directoare, si chelnerul sa-ti cante prohodul, s.a.m.d..Odata cu aceste schimbari, daca veti urmari cu atentie, veti observa ca si animalele si-au schimbat comportamentul si, toate acestea datorita omului, dar sa nu uitam un lucru:) pisica nu va fi trasa la raspundere daca nu si-a acoperit rahatul si nici magarul ca nu si-a recunoscut stapanul...in schimb Omul va da socoteala pentru faptele sale si nu numai ale lui, ci si a tuturor generatiilor care au iesit din noi: Copii, Nepoti, etc.

Lumea Moderna...Ce se intelege prin modernizare? Prostitutie, Nesimtire, Barfa Mondena TV, cate si mai cate lucruri negative...care se infaptuiesc prin noi, langa noi cei care ne credem invincibili iar altii nemuritori. Sunt ferm convinsi ca, daca unui magar i s-ar deschide luminile creierului, imediat ar fugi sa se imbrace...in schimb Omul-Modern, cauta sa se imbrace cat mai sumar, in general femeile, care, s-au transformat ele singure intr-un OBIECT, apoi se mira ca barbatii se comporta-cum se comporta!Sa nu mai aduc in discutie ceea ce se petrece vara, la mare sau la munte, la strand sau la piscina din vecini, unde oameni de toate varstele fara nici un gram de pudoare isi afiseaza trupurile goale de parca ar fi ceva mai mult decat normal. Hmm..Nebuni in libertate...si eu am fost un astfel de nebun, deoarece am trait viata turmei, dar gata, s-a terminat. Mai bine mort decat sa duc o astfel de viata! Sunt om, nu magar sau caine sa ma plimb dezbracat in vazul tuturor.

-Unde a disparut Moralitatea?
Nicaieri nu a disparut, deoarece noi, aceste doua generatii, am ales calea imoralitatii, cu scopul de a ne''scutura'' de sub jugul primitiv al inaintasilor nostri, care se imbracau decent si isi cunostea fiecare lungul nasului. Asa ca, chiar daca vorbim in pilde filozofice, si ne plimbam in limuzina, faptele si comportamentul nostru, spune: Cine si Ce-suntem! Iar toate aceste fapte ne vor judeca intr-o buna zi, iar judecata a si inceput!

Niciun comentariu: