13 mai 2014

Zugravul si zugraveala

Dupa instalator si dupa electrician a venit randul zugravului. Da, acest articol se va referi la zugrav si zugraveala!

A zugravi e o activitate pe care, teoretic, o poti face singur si multi dintre noi. Zugravul, in opinia unora nu e un “specialist”, asa cum este electricianul sau mecanicu auto. Este parerea unora, dar sa vedem de ce este asa? Pai:
In primul rand cunosc foarte multe persoane car nu doresc sa bage straini in locuinta lor. Ei nu concep ca un strain sa intre in locuinta unde au multe lucruri de valoare.
In al doilea rand exista o cateforie care nu au deloc incredere in munca facuta de un strain. Ei considera ca strinul acesta face o treaba de mantuiala, ei (indiferent cine suntem ei) doare ei fac treaba asa ca la carte. Despre specialist, spun ca este cu ochii doar dupa bani.
In al treilea rand, zugravitul este o chestie pe care poti s-o faci singur, adica si tu. Eu, nu! Pentru ca nu sunt asa de indemanatic!. Adica nu ai nevoie de cunostinte vaste, nu-ti trebuie prea multa carte, se poate sa face asta si tu, cu conditia sa fi indemanatic si sa ai rabdare!  Deci, eu nu am rabare si va trebui sa dau bani zugravului! Care zugrav, bineinteles, ia mai multi bani decat daca as fi facut eu! Da, nu-i o rusine ca nu-s atat de indemanatic si rabdator....
In al patrulea rand, din ce am sesizat eu de anul trecut, preturile la materiale e intr-o scadere usoara, dar continua, iar oferta e din ce in ce mai numeroasa:
- am vazut intr-o dimineata la tv... teleshopping cu tot felul de trafalete, pensule, vopsele si alte chestii pentru zugravit. Sunt bune, sunt ieftine si usor de folosit.
- ai acum posibilitatea de a cauta pe net vopsea lavabila buna si la cel mai mic pret. Sunt multe site-uri din acest domeniu. Sa nu va mai zic de faptul ca vopsele gasim a orice hypermarket.
In al cincilea rand. E mai COOL sa aduci un meserias, si sa te lauzi cu lucrarea pe care a facut-o. Pe bune, de cate ori nu ati auzit colegi, amici, prieteni vorbind de lucrarile facute de un meserias.
Ar fi mult mai comod sa poti zugravi singur. Daca te si pricepi un picut! Ai zugravi azi o camera, maine daca n-ai timp, asta este, zugravesti a doua camera peste cateva zile. Dar, daca apelezi la un zugrav profesionist cum am vazut eu pe un site acesta in vreo  3-4  zile in termina toata lucrarea. Si, eu unul cam asa imi doresc...sa nu stau saptamani intregi cu casa in renovare...
Naspa!! Timpul nu imi e prieten.
Acum, daca sunteti ca mine, adica nepriceputi si sunteti din capitala, eu va sfatuiesc sa apelati la: zugrav Bucuresti. Pe site gaseti un nr. de telefon si intrati in contact cu un profesionist! El si echipa lui va face o lucrare de calitate.

5 comentarii:

e-provincia spunea...

Daca nu suntem noi proprii zugravi, sigur avem prieteni care sunt. Care ne fac pe gratis sau, oricum, pe un pret mai mic. De ce sa chemam un zugrav scump?

Singurele locuri unde mai merg zugravii sunt institutiile. Acolo trebuie chitanta, acolo trebuie decontate cheltuielile. Daca n-ar mai fi institutiile probabil meseria de zugrav ar fi disparut demult.

blogu.lu florentin spunea...

Economic vorbind, pe termen lung s-ar putea sa se intoarca impotriva noastra. Pe moment e cool: mi-am zugravit camera, am economisit niste bani, n-am apelat la nimeni, nu am bagat pe nimeni in casa. Dar cat de bine am facut aceasta treaba? Si cat de bine ne-am facut, per total, noua? Daca mai conteaza aceste aspecte.

borceablog spunea...

Metaforic oricum suntem proprii zugravi: ne “zugravim” viitorul, asa cum consideram necesar. Se pare insa ca suntem proprii zugravi si la propriu, intr-o masura din ce in ce mai mare. Salutari MINUNATE tuturor si spor la zugravit!

florentin spunea...

@e-provincia: asta cu prieteni care ne fac pe gratis nu prea merge!!!

Unknown spunea...

eu refer sa-mi fac singur!