26 iunie 2014

Nu lasa pe maine ceea ce poti face azi

"Nu te fali cu ziua de maine,caci nu stii ce poate aduce o zi" (Pilde 27-1)
''Nu lasa pe maine ceea ce poti face azi''.

Marea majoritate a oamenilor traiesc in viitor...
-Ce voi manca maine? Unde imi voi petrece concediul? Ce voi imbraca de revelion? Ce pensie voi avea?! Sute si mii de astfel de ganduri il indeparteaza pe om de realitate, si astfel, chiar daca traieste(respira), el este mort!Alti oameni isi traiesc ''prezentul'' printre amintiri: Am fost...Am facut...Am dres...etc.etc..Foarte putini oameni traiesc prezentul ca si cand ar fi ultima clipa de viata din aceasta lume de vis! Lozinca celor care spun, ca, savureaza clipa, suna cam asa:
"Haide sa bem si sa mancam bine,sa petrecem si sa chefuim, ca poate maine vom muri"
Doar o minte limitata poate gandi asa! Din moment ce ai murit , nu mai simti chiar nimic, atunci care este motivul pentru care faci tot ceea ce faci???!Sa nu va imaginati ca doar aceia care spun asa, se comporta astfel, nu, nu, nu! Marea majoritate traiesc astfel, chiar daca nu spun asta, comportamentul lor este atat dovada cat si martorul,la tot ceea fac, asa ca, nu mai trebuiesc aduse alte ''motive'' care sa motiveze ceea ce el/ea nu vrea sa recunoasca. Daca prezentul nu iti ''vorbeste'', eu iti voi spune; esti pierdut amice!


Clipa trecuta, este moarta...Clipa viitoare, este necunoscuta...Asa ca, adevarata viata este clipa, si chiar de ar fi sa traim o suta de ani, viata in sine este Clipa si o alta Clipa si o alta Clipa si o alta Clipa si o alta Clipa, pana in ultima Clipa, adevarata viata va fi O Singura CLIPA! Cine crede altfel, nu gandeste rational.

Inca nu s au gasit doua chipuri identice, si nici doua amprente care sa arate la fel! Acest ''incident'' ar trebui sa ne faca sa gandim mult mai profund decat cele scrise si vorbite de ideologiile si conceptele religioase inventate de catre om. Filozofia lui Socrate, Platon, Aristotel, este cu mult mai credibila decat ideologia cre(s)tina, aparuta mult mai tarziu sub forma de, un nou legamant intre Divinitate si om.Toate aceste concepte religioase inventate de om, au cate un intermediar(buddha, krishna, iisus, mahomed), care a fost ridicat mai presus de orice om, ca altfel nu puteau sa faca credibila minciuna.Raspandirea acestor ideologii s-a facut prin foc si sabie, indeosebi cre(s)tinismul si islamul, si au avut un singur scop inrobirea omului. Dupa mii de ani de lafait in puf deznodamantul este aproape..Neintelegerile dintre catolici si ortodoxi, siiti si sunniti, SUA catolica si RUSIA ortodoxa, greco-catolici si ortodoxi care au acelasi punct de plecare, si cate si mai cate astfel de exemple care dezbraca minciuna asta care dainuie de mii de ani!!

Orice Inceput are si un Sfarsit.
"Este un neam de oameni care blastama pe tatal sau,si nu binecuvanteaza pe mama sa.
Este un neam de omeni care se crede curat,si totusi,nu este spalat de intinaciunea lui.
Este un neam de oameni ai caror ochi sunt trufasi,si care isi tin pleoapele sus.
Este un neam de oameni,ai caror dinti sunt niste sabii,si ale caror masele sunt niste cutite,ca sa manance pe cel nenorocit de pe pamant,si pe cei lipsiti dintre oameni"
(Pilde 30-11..14)

Cu toata parerea de rau, trebuie sa spun, ca, Toate aceste ''calitati'' le-am gasit indeosebi la cre(s)tinii ortodoxi, greco si romano catolici, care ar face orice pentru bani si avere! Mass-media spune tot la fel!