17 iunie 2014

O lacrima pentru eternitate

Multi oameni vorbesc despre lumea vesnica (eternitate), dar nu stiu zau, cati dintre acestia stiu despre ce vorbesc,de fapt,in ultima vreme se vorbeste fara intrerupere,verzi si uscate puse pe acelasi piedestal! Acest mod de comportament,ne arata si ne explica totodata cine se ascunde cu adevarat in ''spatele'' cuvintelor!Dar, cui ii mai pasa. Nerusinarea s-a cuibarit in inimile majoritatii, chiar daca, la prima vedere omul afiseaza un comportament moral,prin profesia care o exercita sau prin cuvinte mestesugite, intr-un final, faptele acestuia il vor da in vileag,dar,cui ii mai pasa??!!Aceasta boala s-a raspandit cu o viteza uimitoare si a inghitit aproape totul,si uite asa,omul s-a transformat intr-un obiect,unealta,cum vrei sa-l numesti,numai om nu!!Stiu ca sunt niste afirmatii iesite din limitele normalitati,dar,acesta este Adevarul_Pur-demonstrat in cele mai mici detalii de Realitatea inconjuratoare! Intrebat-Omul,despre tot ceea ce se petrece in jur,98% raspund la fel,poate in alte cuvinte,dar raspunsul este acelasi!!Si acest fapt arata cata indiferenta poate zace in trupul unui om!

Nerusinarea si Indiferenta merg mana in mana,exact ca Minciuna cu Inselaciunea, Interesul cu Mandria sau Domnia cu Prostia.
Nerusinarea: "Femeia sa nu poarte imbracaminte barbateasca,si barbatul sa nu se imbrace cu haine femeiesti;caci oricine face lucrurile acestea este o uraciune inaintea Domnului, Dumnezeului tau" (Deuteronom 22-5)
Cum bine vedem, aci e vorba doar de niste haine,dar ce sa mai spunem de cei care se dezbraca in vazul tuturor(la plaja),sau de femeile care umbla mai mult goale decat imbracate-cum sunt priviti acestia de catre Divinitate?? Daca unul/una din acestia se plimba in dreapta stanga fara probleme, asta nu inseamna ca nu vor fi trasi la raspundere...

Indiferenta. Daca se va ridica in mijlocul tau un prooroc sau un visator de vise care-ti va vesti un semn sau o minune,si se va implini semnul sau minunea aceea de care ti-a vorbit el zicand: ''Haidem dupa alti dumnezei,-dumnezei pe care tu nu-i cunosti,si sa le slujim!'',sa n-asculti cuvintele acelui prooroc sau visator de vise,caci Domnul,Dumnezeul vostru,va pune la incercare ca sa stie daca iubiti pe Domnul, Dumnezeul vostru,din toata inima voastra si din tot sufletul vostru".(Deuteronom 13-1)

Minciuna
Cine isi ascunde faradelegile, nu propaseste, dar cine si le marturiseste si se lasa de ele,capata indurare``(Pildele 28-13).
Inselaciunea
Cel cu inima prefacuta nu gaseste fericirea,si cel cu limba stricata cade in nenorocire


Nimic mai simplu si usor de priceput,nu se vorbeste in metafore si nici in cuvinte incrucisate,nici in chineza si nici in latina,ase ca;De crezi ca viata este o joaca,te inseli amarnic pamanteanule! Cele 86400 de clipe pline de viata,ce le primesti zilnic,sunt un cadou deocamdata,dar mai pe urma vor fi o condamnare,daca nu le vei folosi asa cum trebuie.Minimul il poate face oricine,adica,sa se incadreze in limitele moralitatii!Dar si aci este o problema;Omul zilelor noastre nu mai stie ce este Moral si Imoral!


Niciun comentariu: