18 iunie 2014

Simona Halep, victorie lejeră în primul meci pe iarbă din acest an

Jucătoarea română de pe locul 3 WTA, în lume s-a impus ieri, cu scorul de 7-5, 6-2, în fața bielorusei Olga Govorțova, în runda inaugurală de la 's-Hertogenbosch.

Simona (22 de ani) a arătat că nu este din întâmplare principala favorită a competiției din Olanda și s-a impus fără probleme în fața unei jucătoare din afara Top 100 WTA.

Meciul a avut un aer de antrenament cu public, constănțeanca forțând pe finalul primului set, după ce s-a acomodat cu suprafața, care a fost puțin alunecoasă azi, vremea nefiind chiar perfectă pentru tenisul pe iarbă. A fost prima partidă a Simonei de la eșecul din finala jucată la Roland Garros - pierdută la mare luptă în fața rusoaicei Maria Șarapova.

În manșa secundă, Simona, care încearcă, la 's-Hertogenbosch, să își apere titlul cucerit în 2013, a crescut și mai mult ritmul, iar Govorțova și-a arătat limitele și a cedat partida. 

”A fost un meci bun pentru mine. În primul set am avut câteva dificultăți, însă asta pentru că e primul meci pe iarbă în acest an. Nu mă gândesc că trebuie să apăr trofeul, vreau doar să fac un turneu bun. Am avut o săptămână liberă, însă acum trebuie să fiu concentrată și să joc un tenis de calitate”, a spus, în stilul ei direct, Simona Halep.

În runda următoare, Halep va încrucișa racheta cu nemțoaica Annika Beck, pe care a învins-o anul trecut pe iarba olandeză, în primul tur.

Niciun comentariu: