7 iunie 2014

Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, intru-un meci extrem de echilibrat, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Şharapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.
La decernarea trofeului  Sharapova a spus ca a fost cea mai dificila finala de Grand Slem pe care a disputat-o in cariera sa si o respecta pe Simona Halep pentru prestatia pe care a avut-o.

Halep a pierdut dramatic, în trei seturi.Finala de la Paris s-a terminat 6-4, 6-7, 6-4 pentru rusoaică, după un joc de 3 ore și 3 minute. Simona Halep a avut două șanse de game pe propriul serviciu pentru a duce meciul în setul decisiv, însă Șharapova a făcut break de fiecare dată. În cele din urmă, la 5-3 pentru rusoiacă la tie-break, Simona a recuperat și s-a impus cu 7-5 și partida a ajuns în ultimul set. Acolo, Șarapova s-a impus cu 6-4.
Pentru aceasta performanța, Simona Halep va primi un cec de 825.000 de euro, iar de luni va fi numarul 3 mondial in clasamentul WTA.
Simona Halep, la 22 de ani are timp destul pentru a castiga un turneu de Grand Slem...pentru ca am vazut azi, ambitia formidabila pe care o are, determinarea cu care trateaza fiecare punct si psihicul puternic pe care il are si, de care are nevoie un mare campion.



Niciun comentariu: