25 iulie 2014

Plajele romanesti se vor largi

Mai multe plaje de pe litoralul romanesc al Marii Negre se vor largi artificial, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile.

Lucrarile sunt prevazute sa inceapa din aceasta toamna, iar plajele care vor fi extinse vor fi cele din: Tomis Nord, Mamaia Sud, Eforie Nord, Tomis Centru si Tomis Sud.

Proiectul, cu finantare europeana, are o valoare totala de 145 de milioane de euro si consta practic in largirea artificiala a plajelor, prin procesul de innisipare, avand o suprafata totala de 33 de hectare.  Nisipul necesar intregului proces va fi extras din Marea Neagra.
In plus, proiectul de largire artificiala a plajelor mai presupune si constructia unor diguri de protectie in larg, potrivit site-ului: economica.net.
Aceasta nvestitie este prevazuta in Proiectul de protectie si reabilitare a litoralului romanesc al Marii Negre, implementat de Administratia Bazinala de Apa Dobrogea.

Stelica Hagi, directorul tehnic de Dezvoltare-Investitii din cadrul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea, a confirmat ca termenul de finalizare a acestui contract de finantare europeana este 30 noiembrie 2015, iar estimarile facute pana la acest moment, arata ca firmele care se vor ocupa de acest proiect se vor incadra in acest termen.

Niciun comentariu: